Όταν ο Κάρλες Πουτζδεμόν συνάντησε τον Αλέξ Κωλοτουμπόν

Οι Ισπανοί, και ειδικά οι Καταλανοί που είναι κάτι άλλο, μπορεί να έχουν καλύτερη οικονομία και να έφυγαν νωρίς από την κρίση, αλλά είναι πολύ πίσω από τους Έλληνες. Μπορεί να έχουν καλύτερο ποδόσφαιρο και μπάσκετ αλλά δεν έχουν την Αριστερά που έχουμε εμείς.

Είναι «γατάκια» μπροστά μας, δεν πιάνουν μία. Όταν εμείς κάναμε δημοψηφίσματα και τα ακυρώναμε μέσα σε 24 ώρες αυτοί τρώγανε βελανίδια.

Αυτοί έχουν τον Κάρλες Πουτζδεμόν κι εμείς έχουμε τον Αλέξ Κωλοτουμπόν. Ο δικός μας ο πρωθυπουργός το είχε μετανιώσει από τις πρώτες

ώρες του δημοψηφίσματος κι έκλαιγε με μαύρο δάκρυ για το «όχι» ο δε Καταλανός πρόεδρος άφησε να περάσουν 3 μέρες για να κάνει την κωλοτούμπα του. Ακόμη και ο χαμένος στη Βραζιλία Πάνος Καμμένος θα τον κοροϊδεύει για την αργοπορία του. «Που πας ρε Πουτζδεμόν και δεν πήρες ένα τηλέφωνο να σου δείξουμε πώς ευτελίζεται ένα δημοψήφισμα, μια γιορτή της Δημοκρατίας;».

Η αλήθεια είναι ότι τα δημοψηφίσματα είναι η αποθέωση της αμεσοδημοκρατίας. Αρκεί ο κόσμος να μην παρασύρεται από την προπαγάνδα, όπως έγινε και στην Ελλάδα, όπως έγινε και στην Καταλονία.

Στη χώρα μας, ένα μάτσο ασυνείδητων αποφάσισε να οδηγήσει το λαό σε ένα αχρείαστο δημοψήφισμα που προκάλεσε τεράστια ζημιά στην οικονομία, την κοινωνία. Και μάλιστα οι ίδιοι ασυνείδητοι σχεδιάζουν ακόμη και τώρα να κάνουν δημοψήφισμα για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Είναι αυτοί που παραπλάνησαν τον κόσμο, του έδωσαν μια και τον τσάκισαν. Προκάλεσαν τέτοια ζημιά στην εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα όση δεν προκάλεσε στο σύνολό της η περίοδος που ονομάζουμε Μεταπολίτευση.

Όταν στις χώρες επιβιώνουν αλλά και κυριαρχούν οι λαοπλάνοι αυτά τραβάνε οι λαοί. Αυτά τραβάει η οικονομία, η κοινωνία, ο σεβασμός στη δημοκρατία. Ο Τσίπρας πέραν όλων των άλλων προκάλεσε τεράστιο ρήγμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών. Και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γεφυρωθεί αυτό το ρήγμα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα