Όσο κι αν προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια στη ΝΔ δεν θα το καταφέρουν

14:52 2/7/2017 - Πηγή: Antinews

Μια γνωστή φυλλάδα που στηρίζει με νύχια και με δόντια τον Αλέξη Τσίπρα, όπως στήριζε άλλοτε τον καταστροφέα της χώρας Ανδρέα Παπανδρέου, μας πληροφόρησε για το τι γίνεται στη Νέα Δημοκρατία. Μας λέει ότι επικρατεί χαμός στη ΝΔ

γιατί ο Κυριάκος πιέζεται από τον Σαμαρά και γι’ αυτό έχει κάνει –πως το λέει;- «δεξιόστροφη αντιπολίτευση».

Μάλιστα μας πληροφορεί κι ότι το καραμανλικό στρατόπεδο είναι πολύ ενοχλημένο και προτίθεται να πάρει τα μέτρα του. Προφανώς είναι τόσο πολύ ενοχλημένο που ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να… ξεκουραστεί από τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να πάει διακοπές στο Γράμμο.

Είναι να απορεί κανείς με τους τρόπους που σκέφτονται οι «Ηρακλείς του Στέμματος», του Αλέξη Τσίπρα εννοείται. Το να κάνεις επικοινωνιακό πόλεμο κατηγορώντας τον Κυριάκο γιατί κάνει δεξιόστροφη αντιπολίτευση δείχνει ότι στο Μαξίμου βρίσκονται απόγνωση. Τι θα έπρεπε να κάνει άραγε ο Μητσοτάκης; Αριστερόστροφη αντιπολίτευση; Να γίνει δηλαδή ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ; Και ποιον θα έπρεπε να ακούει αν όχι τον Σαμαρά που τουλάχιστον επί διακυβέρνησής του η χώρα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα; Μήπως να ακούσει τον Καραμανλή ή τον κ. Παυλόπουλο; Μήπως να ακούσει τον Μεϊμαράκη που κάθε τόσο κάνει… βαρυσήμαντες παρεμβάσεις ζητώντας πολιτική συναίνεση; Όλοι μαζί δηλαδή σε έναν πολιτικό αχταρμά στον οποίον πρώτο λόγο θα έχει ο λαϊκισμός των Συριζοανέλ που διέλυσαν τη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια. Και που η ΝΔ θα είναι απλά ένα συμπλήρωμα μια κεντρώας αντιμετώπισης των πραγμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνουμε όλοι… ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν και κάποιοι βεβαίως που πιέζουν τον Μητσοτάκη να γίνει… ακροδεξιός, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση που θα την κάνουμε αργότερα.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η πίεση προέρχεται από το καραμανλικό στρατόπεδο να γίνει η ΝΔ ένα κόμμα χωρίς φωνή. Και ο Μητσοτάκης να είναι όμηρος των καραμανλικών που είναι γνωστές οι αγαστές σχέσεις τους με τους Συριζαίους.

Όχι, λοιπόν, δεν πρέπει να τους περάσει. Δεν πρέπει να καταντήσουν τη ΝΔ ένα ακόμη… ΠΑΣΟΚ που δεν θα έχει ιδέες και στοχεύσεις. Η ΝΔ οφείλει να ανοιχτεί στην κοινωνία με σχέδιο για την οικονομία, την ασφάλεια, την καθημερινότητα, το μεταναστευτικό. Χωρίς ακραίες φωνές αλλά με πρώτο μέλημα το συμφέρον της πατρίδας.

Η ΝΔ είναι ένα πατριωτικό, ευρωπαϊκό, φιλελεύθερο κόμμα που πρέπει να αντιταχθεί στη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων. Και μακάρι να έμοιαζε στη ΝΔ του Σαμαρά η οποία έφτιαξε την Ελλάδα μέσα σε δύο χρόνια, τη νοικοκύρεψε, ήταν έτοιμη να τη βγάλει από τα μνημόνια.

Ναι, έκανε λάθη, αλλά το ισοζύγιο είναι θετικό και μακάρι και ο Μητσοτάκης να μπορέσει να συνεχίσει όσα έγιναν τότε και διακόπηκαν το 2015.

Ο Κυριάκος έχει τη δική του προσωπικότητα, τη δική του ατζέντα και το δικό του όραμα για τη χώρα. Δεν πρέπει να υποκύψει σε όλους εκείνους που θέλουν τη ΝΔ παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ και των κεντρώων της συμφοράς. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια στη ΝΔ δεν θα το καταφέρουν. Οι «στρατηγοί» του Μαξίμου ή της Ραφήνας δεν έχουν καμιά πέραση στην κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα