Οσμάνι: Η συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί στην Ελλάδα- H Αθήνα μας στηρίζει

Βέβαιος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί στην Ελλάδα εμφανίστηκε την Τετάρτη ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Μπουγιάρ Οσμάνι ο οποίος επισκέπτεται την Πέμπτη την Αθήνα. Ο κ. Οσμάνι θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.


Όπως ανέφερεσε συνέντευξη Τύπου,κατά την επίσκεψη του στην

Αθήνα θα συζητηθούνηεφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, και τρόποι αξιοποίησης της ελληνικής τεχνογνωσίας όσον αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

«Θα συζητήσουμε για τη σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας γιατί η χώρα αυτή γίνεται ήδη στρατηγικός εταίρος. Η υποστήριξη για τη συμφωνία των Πρεσπών στη ‘’Μακεδονία’’ ενισχύεται, ενώ στην Ελλάδα η διαδικασία (έγκρισης της συμφωνίας)επ’ ουδενί δεν απειλείται,παρά τους κλυδωνισμούς της καθημερινής πολιτικής (…) Η περιοχή έχει δύο χώρες με ισχυρές σχέσεις, οι οποίες θα αντανακλώνται στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο Οσμάνι.

Όπως επισήμανε, στις τελικές φάσεις ολοκλήρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, η Ελλάδα δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά την Ευρωατλαντική ενσωμάτωση της «Μακεδονίας».

«Επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα και ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν οι σταθερότεροι υποστηρικτές στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο ώστε η ‘’Μακεδονία’’ να λάβει ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων» ανέφερε ο αλβανός αξιωματούχος.

О αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜθα μεταβεί στην Αθήνα την Πέμπτη μέσω της νέας αεροπορικής γραμμής Αθήνα - Σκόπια από την εταιρεία Aegean Airlines, γεγονός που χαιρέτισε ως συμβολικής σημασίας για τη στρατηγική συνεργασία των δύο κρατών και την προσέγγιση των δύο λαών.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα