Ορκίστηκε στην… κυβέρνηση και ο Τέρενς Κουίκ - 22 οι ανεξάρτητοι της Βουλής

Επιστολή με την οποία δίνει κι αυτός ΄λευκή επιταγή’ στην κυβέρνηση κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο και βουλευτής πλέον, -εκτός από υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού με το ρεκόρ ταξιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο- Τέρενς Σπένσερ-Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ απέφυγε τους δημοσιογράφους, τόσο κατά την προσέλευση όσο και την αποχώρηση από την Βουλή. Η τελετή ορκωμοσίας του όμως σημαδεύτηκε από άγρια αποδοκιμασία του από τον ανεξάρτητο βουλευτή Δημήτρη Καμμένο,

ο οποίος του φώναξε τόσο την ώρα που γίνονταν η ορκωμοσία όσο και μετά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Δ. Καμμένο, ο Τέρενς Κουίκ σχολίασε τις φωνές του πρώτου στην Ολομέλεια λέγοντάς του: "Έγινες διάσημος". Ενώ ο Δ. Καμμένος που απάντησε πως έπρεπε να παραδώσει την έδρα. Σε αυτό ο Τ. Κουίκ φέρεται να του απάντησε "ούτε εσύ δεν την παρέδωσες" και ο Δ. Καμμένος του θύμισε πως "δεν την παρέδωσε γιατί τον διάγραψαν".

"Κι εγώ δεν διαγράφηκα" φέρεται να του απάντησε ο κ. Κουίκ, προκαλώντας την έκρηξη Δ. Καμμένου, που στο σημείο αυτό φέρεται να είπε: "Εγώ παρέμεινα δεξιός, δεν έγινα Συριζαίος στα γεράματα για μια καρέκλα. Εγώ δεν πούλησα την Μακεδονία, σαν δεν ντρέπεσαι, τομάρι".

Με την ορκωμοσία του κ. Κουίκ και τη διάλυση των ΑΝΕΛ, η ‘δεξαμενή’ των ανεξάρτητων βουλευτών φτάνει πλέον τους 22 βουλευτές, δηλαδή είναι η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κουίκ, κατέλαβε την θέση του παραιτηθέντος από τη βουλευτική έδρα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Με την επιστολή που απέστειλε στην Βουλή ο κ. Κουίκ δηλώνει πως στηρίζει τα νομοθετήματα της κυβέρνησης "μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής προθεσμίας της". Έτσι ο αριθμός των ‘6’ που δήλωσαν πως ψηφίζουν εκ των προτέρων το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης και της δίνει την πλειοψηφία των ‘151’ στις ψηφοφορίες της Βουλής παραμένει. Η ορκωμοσία του βουλευτή Κουίκ έγινε με θρησκευτικό όρκο.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα