Όπου κάτσει η μπίλια…ο ΣΥΡΙΖΑ

H κυβέρνηση θα πρέπει να τρέμει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με Λερναία Ύδρα. Ένα κεφάλι κόβεις, άλλο εμφανίζεται ξαφνικά. Προφανώς πρόκειται για αστείο αφού κάθε κεφάλι στην Κουμουνδούρου έχει και διαφορετικό μυαλό και φυσικά και διαφορετική άποψη.

Και καλά, όταν το θέμα είναι ας πούμε η Βίλα Αμαλία, δεν πειράζει να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Όταν, όμως, μιλάς για εθνικά θέματα, για το Αιγαίο, για τα πετρέλαια ή για το αν η Ελλάδα

θα συνεχίσει να βρίσκεται εντός ή εκτός ευρώ, τότε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κόβει από μόνη της τα κεφάλια.

Δεν παίζουν με σοβαρά πράγματα, ούτε νοούνται συνιστώσες σε απόψεις που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα. Κάποτε πρέπει να το αντιληφθούν στο ΣΥΡΙΖΑ. Καλώς ή κακώς είναι αξιωματική αντιπολίτευση και πρέπει να προσέχουν τι λένε.

Τις προηγούμενες ημέρες δημιουργήθηκε ένα απίστευτο αλαλούμ με τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το κυπριακό. Για το πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, για την ελληνική βοήθεια, για το αν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ κ.λπ. Κατ’ αρχάς είναι ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ενός κράτους, αλλά εν πάση περιπτώσει. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργηθεί το εξής οξύμωρο.

Ζήτησαν από την κυβέρνηση να δώσει 2 δισ. ευρώ από τον ELA και μετά είπαν να δοθούν από την Πειραιώς. Πέραν του ότι δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα, ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε λεφτά από το ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης τον οποίο η Κουμουνδούρου δεν αποδέχεται. Διότι, όπως όλοι γνωρίζουμε, για να βοηθήσει ο μηχανισμός προϋποθέτει υπογραφή μνημονίου, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταργήσει.

Πώς λοιπόν ζητούν λεφτά από την Ευρώπη την οποία οι ίδιοι δεν αποδέχονται;

Από την άλλη μπάχαλο και με το αν πρέπει να μείνουμε στο ευρώ ή όχι. Ο Γιάννης Μηλιός είπε στο Mega ότι η λύση πρέπει να είναι εντός του ευρώ αλλά εκτός Ευρώπης. Από την άλλη, 19 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του υπενθύμισαν ότι η πολιτική του κόμματος δεν ταυτίζεται με το κοινό νόμισμα. Άλλωστε το έχουν πει και παλιότερα:Δεν είναι φετίχ το ευρώ.

Ο δε Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του την Κυριακή στην Αυγή είπε: «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωζώνη χρειάζεται επανεξέταση». Όμως, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε: «Ουδέποτε το κόμμα είχε θέση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το αντίθετο. Θα έλεγα ότι η επιλογή και του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μη φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Ήταν πάντοτε – πλειοψηφικά ομιλώ – σταθερά προσηλωμένο σε αυτή την άποψη και διεκδικούσε μια διαφορετική ευρωζώνη και Ευρώπη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, μίλησε στον ραδιοσταθμό Real FM. Και σε ερώτηση σχετικά με αν πρέπει συνολικά να παραμείνουμε στο ευρώ μετά τον ευρωσκεπτικισμό που αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό, απάντησε: «Πάση θυσία σημαίνει η ανεργία από το 30 να πάει στο 40; Nα κλείσουν και άλλα νοσοκομεία και άλλες επιχειρήσεις να μεταναστεύσουν και άλλοι νέοι άνθρωποι στο εξωτερικό; Όχι λοιπόν πάση θυσία με τίποτα και για τίποτα, προφανώς ούτε και για το ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, το στέλεχος του κόμματος, ο Γιάννης Τόλιος, «ζητά επιστροφή όλων των ευρωπαϊκών χωρών στα πρώην εθνικά τους νομίσματα». Ο υποψήφιος στο Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατσούλας αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, θα όφειλαν, πέρα από τη γνωστή καταγγελία της κυβέρνησης, των μονοπωλίων, των ανθελληνικών κέντρων και του μερκελισμού, να βγουν θαρρετά και να προτρέψουν για το όχι της Κύπρου και τη συνακόλουθη έξοδο από την ευρωζώνη».

Πριν από ένα μήνα ο Γ. Δραγασάκης είχε πει: «Δεν έχουμε αντίρρηση να γίνει μια σοβαρή συζήτηση γύρω από το θέμα. Τι εννοούμε να φύγουμε από το ευρώ; Να μείνουμε στην Ε.Ε.; Να έχουμε κοινό δασμολόγιο, αλλά εμείς να έχουμε δραχμή; Τα τελευταία 150 χρόνια παλινδρομούμε ανάμεσα στη δραχμή και ένα σταθερό νόμισμα. Μήπως λοιπόν αυτή η παλινδρόμηση μας δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι το νόμισμα, αλλά, ποίοι κυβερνούν; Και στο κάτω-κάτω ας πιεστεί η Γερμανία να φύγει αν νιώθει ότι ασφυκτιά σε μια τέτοια κατάσταση».

Ο κ. Γ. Σαπουνάς (μέλος και της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ), σε αρθρογραφία του στο iskra.gr σημειώνει μεταξύ των άλλων ότι : «οι επιλογές του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όλο το τελευταίο διάστημα – πέρα από το μείζον πρόβλημα της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, καθώς αυτές οι πρωτοβουλίες δεν συζητήθηκαν και δεν αποφασίστηκαν από συλλογικά όργανα – κινούνται σε λάθος κατεύθυνση και δεν βοηθούν στην υπόθεση της ανατροπής».«Η θέση πως “το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα”, η οποία εκφωνήθηκε μεν δημόσια αλλά δεν υπάρχει σε κανένα κείμενο απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ,φαντάζει πως πρέπει να ξεχαστεί το συντομότερο όταν κανείς ακούει αυτές τις ώρες τις δηλώσεις των κύπριων πολιτικών πως η Κύπρος καταστράφηκε αλλά … τουλάχιστον έμεινε μέσα στην ΟΝΕ».

Το απόλυτο μπάχαλο δηλαδή κι όποιος βγάλει άκρη να πάει να το πει και στην Κουμουνδούρου.

Το θέμα με το ευρώ προκάλεσε πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ:

Η ανακοίνωση της ΝΔ, αναφέρει τα εξής:

«Π. Λαφαζάνης μέχρι χθες: “Ασφαλώς η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωζώνη, αλλά και την Ε.Ε. χρειάζεται επανεξέταση”…

Π. Λαφαζάνης σήμερα: “Ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη”…

Π. Σκουρλέτης μέχρι χθες: “Κανένας από το ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει την έξοδο μας από το Ευρώ”…

Π. Σκουρλέτης σήμερα: “Πάση θυσία για τίποτα και σε τίποτα. Προφανώς, όχι και για το Ευρώ”…»

Και η ανακοίνωση καταλήγει με το σχόλιο «τί δεν καταλαβαίνεις; Πιο σταθερές απόψεις έχεις δει ποτέ σου;»

Και η κόντρα συνεχίστηκε με δύο ακόμη αιχμηρές ανακοινώσεις…

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το iq των στελεχών του Γραφείου Τύπου της ΝΔ δεν τους επιτρέπει να κάνουν δευτερογενείς σκέψεις και να κατανοήσουν σύνθετες, ολοκληρωμένες πολιτικές προτάσεις.»

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως ανταπάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ, ανάφερε:

«Το νέο πιο σύντομο ανέκδοτο: “σύνθετες, ολοκληρωμένες πολιτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ”».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε ξανά στην κυβέρνηση, με νέα ανακοίνωσή του, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο. «Η απόφαση για την Κύπρο κατέδειξε όχι μόνο το στρατηγικό αδιέξοδο των κυρίαρχων δυνάμεων στην Ευρώπη, αλλά και την επικίνδυνη εμμονή της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή των πιο ακραίων μνημονιακών πολιτικών» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί τώρα να διασωθεί επικοινωνιακά στο εσωτερικό της χώρας, ανανεώνοντας τους εκβιασμούς και τα διλήμματα προς τον ελληνικό λαό.

Επισημαίνει δε ότι η κυβέρνηση, αντί να απολογείται για τη στάση υποτέλειας απέναντι στην τρόικα και τους εκβιασμούς της, για τις επιπτώσεις που έχει η μνημονιακή πολιτική στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, για τις προεκλογικές υποσχέσεις που έγιναν κουρελόχαρτα, τολμά να κουνά το δάχτυλο σε όλους όσοι προτείνουν την αλλαγή πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ως το μόνο δρόμο αναστροφής της πορείας καταστροφής.

«Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να σώσει μια κυβέρνηση που έχει απονομιμοποιηθεί πλήρως στη συνείδηση του ελληνικού λαού, που είναι κοινωνικά και πολιτικά απαξιωμένη, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων και των ισχυρών», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει τα εξής:

«Αντί να ζητήσουν συγνώμη, επιμένουν να κάνουν υποδείξεις στον Κυπριακό λαό. Το θράσος τους δεν έχει όρια».

Keywords
συριζα, βημα fm, real fm, ανεξαρτητοι ελληνες, αιγαιο, ελλαδα, δημοψηφισμα 2015, μνημονιο, mega, λύση, λαφαζάνης, βημα, real, σημαίνει, ΚΚΕ, κυπρος, δραγασάκης, δραχμη, νεα δημοκρατια, νέα, διλήμματα, τροικα, αλλαγη ωρας, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, δραγασάκης, το θεμα, αυγη, βημα, βημα fm, γερμανια, ηγεσια, θεμα, κοντρα, κυπρου, πειραιως, υδρα, mega, real, real fm, αμαλια, ανεργια, ανεκδοτο, απιστευτο, βιλα, βοηθεια, βρισκεται, γινει, δαχτυλο, διαστημα, δηλωσεις, διλήμματα, δειχνει, δωσει, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εμμονη, ευρωπη, υποθεση, θρασος, θυσια, κυβερνηση, κειμενο, κομμα, λαθος, λαφαζάνης, λεφτα, λερναια υδρα, λύση, μειζον, μυαλο, νοσοκομεια, οξυμωρο, ουσιαστικα, υπογραφη, συγνωμη, συζητηση, σκεψεις, φυσικα, ωρες, εφαρμογη, εθνικο, εθνικα θεματα, χωρα, κυριακη, μοιαζει, οργανα, σημαίνει, θεματα
Τυχαία Θέματα