ΟΟΣΑ: Όχι σε νέα μέτρα για την Ελλάδα

20:26 6/5/2014 - Πηγή: Antinews

Όχι σε νέα μέτρα για την Ελλάδα, λέει ο ΟΟΣΑ παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να προβλέπει μικρή ύφεση το 2014, αν και όλες οι άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επιστροφή στην ανάπτυξη. Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, προβλέπεται ύφεση 0,3% για το 2014 και ανάκαμψη

της οικονομίας το 2015 με ποσοστό 1,9%, ενώ εκτιμά ότι η ανεργία στο 2014 θα διαμορφωθεί στο 27,1% και το 2015 θα υποχωρήσει στο 26,7%.

Συνολικά εκτιμά ότι μέσα στο 2014 η χώρα θα επιστρέψει σε ανάπτυξη στη διάρκεια του 2014 και ο ρυθμός θα ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο καθώς η επέκταση των διεθνών αγορών και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αυξάνουν τις εξαγωγές και τις επενδύσεις.

Επισημαίνει δε ότι η ανεργία θα υποχωρήσει με βραδύ ρυθμό, ενώ η σημαντική πλεονάζουσα παραγωγικότητα και οι προσαρμογές των τιμών θα διατηρήσουν την πτωτική πορεία των τιμών και των μισθών, αν και ο ρυθμός της πτώσης θα μετριαστεί. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται να παραμείνει πλεονασματικό.

Ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης για να μειωθεί το χρέος ωστόσο ζητά μέτρα ελάφρυνσής του όπως παράταση του χρόνου ωρίμανσης και μείωση των επιτοκίων στα υφιστάμενα δάνεια.

Παράλληλα, ο ΟΟΣΑ ζητά ενίσχυση της ρευστότητας με καλύτερη πρόσβαση στις αγορές καθώς και μείωση αγκυλώσεων που εμποδίζουν τον ανταγωνισμό σε βασικούς κλάδους της οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα