Όνειρα θερινής νυκτός

14:08 8/8/2015 - Πηγή: Antinews

Ο Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις. Μόνο Μνημόνια, μέτρα και παραπολιτικά παρελκόμενα.

Η Ελλάδα που αντιστέκεται παίζει πόλο παγκόσμιας κλάσης. Οι υπόλοιποι κάνουν ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής στο σπίτι.

Μελετούν και τον Λένιν, ο οποίος σύμφωνα με τους ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ έχει τις λύσεις

για την Ελλάδα του 2015. Η Αυγή αναφέρεται σε ένα λόγο του από το 1921, που εξήγγειλε τη νέα οικονομική πολιτική της ΕΣΣΔ. Και πες ότι ο Τσίπρας είναι ο Λένιν, ο Λαφαζάνης είναι ο Τρότσκι, ο Στρατούλης ποιος είναι ρε παιδιά; Ο Ρασπούτιν;

Ο Ραχόι δίνει αυξήσεις στις συντάξεις στην Ισπανία και εμείς τις κόβουμε γεμάτοι περηφάνια. Λύνουμε από την αρχή με άλλο τρόπο, ένα πρόβλημα που το είχαμε σχεδόν ξεπεράσει. Τρίτο Μνημόνιο, με ημερομηνίες, συμφωνίες, προαπαιτούμενα, ανατολίτικες διαπραγματεύσεις στο Hilton, την έδρα της πραγματικής διοίκησης της χώρας.

Τα πραγματικά ωραία όμως συμβαίνουν στη ΝΔ: μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Μεϊμαράκη στην ΕΡΤ, όπου είπε ότι η εκλογή του 2009 έγινε από τον κάθε περαστικό που είχε δύο ευρώ, επαναφέροντας το κόμμα στις αρχές της οικογενειοκρατίας, της φαυλοκρατίας, της κομματικής γραφειοκρατίας, του νεποτισμού, της ίντριγκας και των κλειστών διαδικασιών, από τις οποίες προσπάθησε να ξεφύγει. Είναι εξαιρετική η ανάλυση που κάνουν στη ΝΔ, οδηγώντας το κόμμα ολοταχώς στα μονοψήφια νούμερα, ζηλεύοντας τη δόξα του ΠΑΣΟΚ. Η θεωρία του μεσαίου χώρου, επιστρατεύεται για να προστατεύσει τους κοτζαμπάσηδες του κόμματος. Πιο επιτυχημένη είναι η αναφορά στον Λένιν από την Αυγή, υπό της έννοια ότι η χώρα σε λίγο θα μοιάζει περισσότερο με τη Σοβιετική Ένωση του 1921, παρά με την Ελλάδα του 2004.

Ο μόνος που επιδεικνύει χαρακτήρα είναι ο Χατζηδάκης, ο οποίος σε συνέντευξη του ζήτησε μια Κυβέρνηση «από τους καλύτερους», δίχως να αμφισβητήσει βέβαια την Πρωθυπουργία Τσίπρα.

Με αυτή τη δήλωση κανείς δεν πρόκειται να τον κατηγορήσει ότι αυτοπροτείνεται για Υπουργός…

Σανίδα σωτηρίας του Τσίπρα ονειρεύονται κάποιοι τη ΝΔ. Τώρα που ο κόσμος αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ανυπαρξίας του ΣΥΡΙΖΑ σε προτάσεις και σχέδιο, στη ΝΔ βάλθηκαν να κλείσουν προσωπικούς λογαριασμούς και να επαναφέρουν την επετηρίδα του 2009…

Το κόμμα δεν είναι λαϊκό, η έννοια της συντηρητικής παράταξης ξαναγίνεται ενοχική. Τη στιγμή που συντήρηση σήμερα σημαίνει μένουμε στην Ευρώπη με το υπάρχον κοινωνικά καθεστώς. Και αλλάζουμε όλα τα άλλα.

Ο μεσαίος χώρος είναι το ιδεολόγημα ευάριθμων καρεκλοκένταυρων για να επικρατήσουν στο κόμμα.

Ο κόσμος θα γυρίσει την πλάτη σε ένα πολιτικό σχηματισμό καμαρίλας, υπόγειων συμφωνιών, βαρόνων και βαρονέτων. Εκτός κι αν ψηφίζοντας πέντε έξι Μνημόνια ακόμη ευελπιστούν ότι θα τον φέρουν πίσω.

Η αληθινή κοινωνική βάση της ΝΔ, οι φιλελεύθεροι μεταρρυθμιστές, οι άνθρωποι της εργασίας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αναρωτιούνται ποια σχέση μπορούν να έχουν με όσα εξυφαίνονται στη Ρηγίλλης.

Ένα μικρό κόμμα απαξιωμένο, άνευρο και με επίπλαστη ενότητα δεν μπορεί να εκφράσει την Ελλάδα του 2020.

Μια Ελλάδα έξω από τα Μνημόνια και το διεθνή οικονομικό έλεγχο, δεν μπορεί να γίνει σημαία ενός πολιτικού φορέα που δείχνει διάθεση επανάληψης όλων των κακώς κειμένων της Μεταπολίτευσης.

Έχει ξεπεραστεί από την πραγματικότητα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εκλογές το Φθινόπωρο, στη ΝΔ θα το συνειδητοποιήσουν για ακόμη μία φορά στις κάλπες. Δηλαδή, όπως πάντα, έγκαιρα…

Μικρός Οδυσσέας

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα