Ολοκληρώθηκε το έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις και το προσφυγικό

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με φόντο τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Επισήμως, το ΚΥΣΕΑ απασχόλησε το προσφυγικό, η κατάσταση στην Ειδομένη, αλλά και στο Αιγαίο,

σε ό,τι αφορά την αποστολή του ΝΑΤΟ και γενικότερα η εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε και η συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, υπό το πρίσμα των συνεχών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και τις πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά, ιδιαίτερα πάνω από τις Οινούσες.

Σε ανακοίνωση μετά το πέρας της συνεδρίασης αναφέρεται:

«Στην σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αξιολογήθηκε, μεταξύ άλλων, η εντατικοποίηση των παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου από την Τουρκία και η αντιμετώπισή της σε αμυντικό και διπλωματικό επίπεδο. Υπογραμμίσθηκε ότι η Ελλάδα, στην βάση της σταθερής και ακέραιης αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπερασπίζεται, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με αποφασιστικότητα, ευθύνη και νηφαλιότητα. Παράλληλα, παραμένει προσηλωμένη σε μια πολιτική ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή».

Πηγή:e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα