Οι τελευταίοι σπασμοί ενός βαριά άρρωστου

Μια μυρωδιά ξεχύνεται στην ελληνική επικράτεια. Όχι, δεν προέρχεται από την πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού, αυτή δεν υπάρχει κατά τον Κουρουμπλή.

Η μυρωδιά προέρχεται από το πτώμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δύο χρόνια από τη δεύτερη νίκη τους και βρίσκονται σε αποσύνθεση. Ή στην καλύτερη περίπτωση ζουν βουτηγμένοι στη φορμόλη.

Κι όταν κάποια στιγμή εμφανίζονται να έχουν

σφυγμό είναι απλά οι τελευταίοι σπασμοί πριν από το τέλος τους. Οι fake δημοσκοπήσεις και οι ενέσεις αισιοδοξίας από τον Τσίπρα και τα εξαπτέρυγά του, είναι απλά μηχανική υποστήριξη μέχρι να μας αφήσει χρόνους ο βαριά άρρωστος.

Ένα παλιό τραγουδάκι του Παπακωσταντίνου λέει: «Γενέθλια κι αγόρασα σκοινί, τον κόμπο μου τον έχω φτιάξει πρόχειρα. Παραληρώντας πάνω στο σκαμνί, στον τελευταίο ρόλο του αυτόχειρα».

Είτε θα αυτοκτονήσει, είτε θα την «σκοτώσει» ο λαός, είναι η τελευταία τους χρονιά. Το 2018 θα έχουμε εκλογές, ό,τι κι αν λένε, ό,τι κι αν κάνουν.

Οι τελευταίες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών του δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους. Η επικοινωνιακή αντεπίθεση που έχει ξεκινήσει, κυρίως με τα γκάλοπ ανυπόληπτων και άγνωστων εταιρειών είναι η πρώτη πράξη. Η ψαλίδα με τη ΝΔ πρέπει να κλείσει, ακόμη κι αν είναι πάνω από 10 μονάδες.

Το δεύτερο σχέδιό τους είναι οι παροχές. Θα μοιράσουν επιδόματα πείνας και θα κάνουν προσλήψεις. Θα δώσουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς μπας και τσιμπήσουν τίποτε από ψήφους.

Το τρίτο μέρος είναι η επικοινωνία. Με δικά τους μέσα ενημέρωσης, με στημένα δημοσιεύματα, με προβοκάτσιες κατά των αντιπάλων, θα επιχειρήσουν να αντιστρέψουν το αρνητικό γι’ αυτούς κλίμα.

Στη συνέχεια θα παίξουν τα ρέστα τους με την επόμενη ημέρα, ήτοι με τις μεθεπόμενες εκλογές της απλής αναλογικής. Για το λόγο αυτό ήδη κάνουν ανοίγματα στους βολικούς «παίκτες» της Κεντροαριστεράς. Φώφη και Καμίνης είναι οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» για το Μαξίμου και θα κάνουν το παν για να τους ενισχύσουν. Κι αυτό για να επιστρέψουν στην εξουσία μέσω μιας άλλης συνεργασίας στο απώτερο μέλλον.

Όλα αυτά, το είπαμε. Είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός βαριά άρρωστου. Η πετρελαιοκηλίδα έδειξε ότι το πτώμα βρίσκεται σε αποσύνθεση. Η υπόθεση της οικονομίας, που θα ξανασηκωθεί μόλις επιστρέψει η Ντέλια και δεν κλείνει η αξιολόγηση, θα είναι η ταφόπλακά τους. Ο σταυρός (αν υπάρχει διότι αυτοί είναι και άθεοι) θα είναι η πραγματική (κι όχι η πλασματική) εικόνα του προϋπολογισμού, η απώλεια δισεκατομμυρίων από έσοδα.

Ο Τσίπρας και η παρέα του το ξέρουν ότι πεθαίνουν. Παίρνουν τα φάρμακά τους, βάζουν τις κολόνιες τους για να μη βρομάνε πτωμαΐνη, προχωρούν κουτσά – στραβά βάζοντας και τα λυκόσκυλα να αλυχτάνε και προσπαθούν να βγάλουν τη χρονιά και να πάνε στο 2018. Εκεί γνωρίζουν πως κανείς δεν τους σώζει, απλά κάνουν τα πάντα για να συσπειρώσουν την αριστερά κι όσους από τους Πασόκους τους στηρίζουν ακόμη. Στόχος τους είναι να μην καταρρεύσουν μέχρι τις μεθεπόμενες εκλογές κι… έχει ο θεός.

Αυτό είναι το σχέδιό τους, αλλά είναι θνησιγενές από την αρχή. Διότι ο κόσμος, όταν τους απορρίψει, θα τους απορρίψει για πάντα. Το τέλος της αριστερής διακυβέρνησης θα φτάσει σύντομα, ειδικά από τη στιγμή που η κεντροαριστερά βρει το δρόμο της μακριά από τα τελειωμένα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι.

Ο Τσίπρας με τον πολιτικό του θάνατο θα υπογράψει και το θάνατο της κυβερνώσας αριστεράς, ό,τι τερτίπια κι αν βρει να κάνει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα