Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου στη χρονιά (2015) του Τσίπρα

Ο χρόνος κλείνει με τι άλλο; Μα φυσικά με μια ακόμα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, παραμονές Πρωτοχρονιάς. Η προηγούμενη ήταν τα Χριστούγεννα! Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση έφερε διατάξεις από το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο είχε καταθέσει στη βουλή και το απέσυρε άρον άρον όταν έφαγε χέρι από την τρόικα. Και η ξεφτίλα αυτή μόνο με ένα τρόπο θα μπορούσε να ξεπλυθεί

από τον Τσίπρα. Με πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου τις οποίες όταν ήταν στην αντιπολίτευση τις κατήγγειλε ως αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές κλπ κλπ. Τώρα τις φέρνει όπως ο Άη Βασίλης τα δώρα με το τσουβάλι.

Το πιο ωραίο βέβαια είναι ότι, πέραν του κατεβατού που έχει αυτή η ΠΝΠ και είναι άσχετα πράγματα μεταξύ τους τα οποία ελάχιστοι μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνουν, παγώνουν οι προσλήψεις στο Δημόσιο για δημοσιονομικούς λόγους! Αλλά… με μερικές εξαιρέσεις όπως το Υπουργείο Οικονομικών, Παιδείας, Ναυτιλίας, Εργασίας, Άμυνας, Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης καθώς και της ΕΡΤ. Κοινώς όλο το δημόσιο εξαιρείται από το πάγωμα των προσλήψεων για το Δημόσιο!

Αλλά μη βιάζεστε. Θα δημιουργηθεί τετραμελής επιτροπή που θα αποτελείται από τους Δραγασάκη, Κουρουμπλή, Τσακαλώτο και το γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου που θα εγκρίνουν τις προσλήψεις αυτές. Δεν θα είναι ακριβώς ρουσφετολογικές. Θα γίνει κάτι χειρότερο.

Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί 45 χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο το 2016. Και επειδή ξέρει ότι δεν βγαίνει οικονομικά αλλά και για να μην ξεφτιλιστεί όπως έγινε τελευταία φορά με το «παράλληλο πρόγραμμα» στη βουλή, θα τις εγκρίνει κατά περίπτωση αφού πρώτα πάρει το ΟΚ από την τρόικα. Εξ’ ου και η σύνθεση της τετραμελούς επιτροπής από τους συγκεκριμένους υπουργούς και τον αντ’ αυτού του Τσίπρα.

Τι να πει κανείς πρωτοχρονιάτικα; Ότι είναι εμπαιγμός το τάξιμο προσλήψεων στο δημόσιο; Ότι είναι εμπαιγμός το ολίγον πάγωμα –κατά το ολίγον έγκυος- αυτών των προσλήψεων; Ότι είναι εμπαιγμός της τρόικας που υποτίθεται ότι ικανοποιείται με το πάγωμα των προσλήψεων και ταυτόχρονα έχει νομοθετηθεί στην ίδια ΠΝΠ το ξεπάγωμά τους;

Πάντως αισίως μέσα σε 11 μήνες το 2015 ο Τσίπρας έφερε δεκάδες ώστε να είναι πολύ περισσότερες της μία ΠΝΠ κάθε μήνα. Η αρχή είχε γίνει την προηγούμενη Άνοιξη όταν μάζεψε τα λεφτά από την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί με την περίφημη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη υπέγραψε το προοίμιο του μνημονίου χωρίς όμως να πάρει λεφτά… Και μετά φτάσαμε στα capital controls που επίσης νομοθετήθηκαν με ΠΝΠ.

Τώρα μοιράζει διορισμούς μαϊμού και κάνει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για μαϊμού πάγωμα προσλήψεων.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα