Οι κ.Βενιζέλος και Κουβέλης ας αποφασίσουν επιτέλους τι θέλουν

10:47 9/8/2012 - Πηγή: Antinews

Συμβαίνουν κωμικοτραγικά πράγματα σε μια Ελλάδα παραπαίουσα. Εκεί που πιστεύαμε ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα αποτελούσαν το εφαλτήριο για να γίνουν όλα όσα πρέπει ώστε να σωθεί η χώρα, βλέπουμε να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη, οι ίδιες τακτικές, οι λιδιες ανούσιες σκιαμαχίες για την καρέκλα.

Από τη μια βλέπουμε τον Β. Πολύδωρα να διορίζει την κόρη του μόλις σε

μια ημέρα θητείας του στην προεδρεία της Βουλή. Ο…. Στρατηγός Άνεμος στην περίπτωση αυτή δεν εμπόδισε τον αρχαιολάτρη Βύρωνα να κάνει το οικογενειακό του ρουσφέτι.

Στο ΠΑΣΟΚ τσακώνονται ακόμη για το ποιος είναι πιο… παλικαράκι, όπως είπε και ο αρχιπαλίκαρος Β. Βενιζέλος. Αφού έλυσαν τα προβλήματα της χώρας επί 2,5 χρόνια τώρα αποφάσισαν να λύσουν και τις διαφορές τους στο κόμμα.

Σε κοινωνικό επίπεδο ασχολούμαστε με τα φασιστοειδή που παίρνουν σιγά – σιγά το νόμο στα χέρια τους και στρέφουν τα φώτα της δημοσιότητας από τα άλλα φασιστοειδή που καίνε όποτε γουστάρουν την Αθήνα. Εδώ πρέπει μόνο θεσμικά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ο Σαμαράς πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες να χτυπήσει το αυγό του φιδιού προτού γεμίσει την Ελλάδα με αυγά.

Όμως, αυτά κι άλλα πολλά είναι τα… ελαφρά θέματα, τα σοβαρότερα είναι αυτά που συμβαίνουν στην κυβέρνηση συνεργασίας και στην κυβερνητική τρόικα που συνεδριάζει μες στο κατακαλόκαιρο απλά και μόνο για να διαφωνήσει. Κι έχουμε το εξής παράλογο: Ο Σαμαράς προτείνει μέτρα για να βρεθούν τα 11,5 δις, κατεβάζει ο Στουρνάρας ιδέες για το πώς θα… βγουν τα νούμερα αλλά ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης απλά διαφωνούν. Μέχρι στιγμής δεν ακούσαμε ούτε μια πρόταση από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το πώς στα κομμάτια θα κλείσει αυτό το πακέτο. Ούτε ένα ισοδύναμο μέτρο που να μπορεί να σταθεί, δεν έχουν καταθέσει στο τραπέζι. Μόνο κριτική, γκρίνια, αιχμές, επιθέσεις στον Στουρνάρα για να τα ακούσει ο Σαμαράς.

Αν η Ελλάδα δεν ήταν στην κρίσιμη στιγμή που είναι θα λέγαμε ότι οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους, σαμποτάρουν την κυβέρνηση για να κερδίσουν ψήφους. Και καλά ο Κουβέλης έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει. Αλλά ο Βενιζέλος από πού κι ως που;

Τη λαίλαπα ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλου δε ζούμε αυτό το καλοκαίρι ή λάθος καταλάβαμε; Έχει δικαίωμα ο άνθρωπος διά να ομιλεί;

Αν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση ας το κάνει, έχει τους βουλευτές ας πάει στη Βουλή να ζητήσει εκλογές. Αν όχι, ας συμβάλλει στη σωτηρία της πατρίδας. Ας καταθέσει προτάσεις, ας δώσει λύσεις κι ας σταματήσει τις βαρύγδουπες δηλώσεις όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.

Κι επιτέλους, ας πάψει να αντιπαρατίθεται με το Στουρνάρα διότι σίγουρα ο υπουργός Οικονομικών ξέρει καντάρια οικονομικά σε σχέση με τον κ. καθηγητή Βενιζέλο.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι μόνος και με δύο – τρεις υπουργούς προσπαθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Έχει κάνει, όμως, ένα λάθος. Αφήνει τους άλλους δύο να σαμποτάρουν την προσπάθεια που γίνεται. Η υπόθεση με την εργασιακή εφεδρεία το έδειξε. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη λύση για να κλείσει το πακέτο. Όμως, οι καταγγέλλοντες ας κάνουν προτάσεις κι όχι μό

Keywords
Τυχαία Θέματα