Οι εκπομπές CO2 αναβάλλουν τους παγετώνες;

Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει και μια αισιόδοξη πλευρά. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να αναβάλλουν την επόμενη εποχή παγετώνων!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο επόμενος παγετώνας που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε περίπου 1.500 χρόνια, θα καθυστερήσει εξαιτίας των αυξημένων εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα.

Όπως λέει ο Luke Skinner του πανεπιστημίου του Cambridge, «με τα σημερινά επίπεδα CO2, ακόμη και αν σταματούσαν τώρα όλες οι εκπομπές του, ο επόμενος παγετώνας

θα αργούσε στο ραντεβού του…».

Τα σημερινά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα θα έπρεπε να μειωθούν κατά 150 μέρη ανά τρισεκατομμύριο, προκειμένου να επανέλθει η ισορροπία.

Η παραπάνω αποκάλυψη έχει ενθουσιάσει όλους όσους αντιτίθενται στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, και στην αποτροπή του  φαινομένου του θερμοκηπίου που «απειλεί» την γη. Όπως λένε, μια νέα εποχή πάγων θα μειώσει την δυνατότητα παραγωγής τροφίμων για την ανθρωπότητα, και η καθυστέρηση αυτή είναι καλή!

Από την πλευρά του, ο Skinner διαφωνεί με αυτήν τη λογική, αφού όπως λέει, «είναι εκτός θέματος…στην πραγματικότητα δεν διατηρούμε τις παρούσες θερμές θερμοκρασίες, αλλά ζεσταίνουμε τον πλανήτη ακόμη περισσότερο… και αυτό θα επιφέρει τεράστιες συνέπειες, αν δεν αντιμετωπιστεί».

S.A.-BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα