Οι «διπλωματικές σφαλιάρες» Ντιμιτρόφ, η κοιμώμενη ΝΔ και το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ

H καταγγελία που έκανε η ΝΔ, έπειτα από αποκάλυψη της Δημοκρατίας, κι έτσι φαίνεται πως είναι τα πράγματα, είναι πολύ σοβαρή. Στην προχθεσινή συνάντηση Κοτζιά με Ντιμιτρόφ η σκοπιανή πλευρά όχι μόνο δεν έκανε πίσω, όπως διαρρέουν στην Αθήνα, αλλά έθεσε θέμα αλυτρωτισμού από την πλευρά της Ελλάδας.

Ότι ουσιαστικά δηλαδή η Ελλάδα

θέλει να… μπουκάρει στα Σκόπια και να κερδίσει πίσω χαμένα εδάφη; Ότι έχουμε χαμένες πατρίδες εκεί και κάποια στιγμή θα πάμε να τις καταλάβουμε;

Και τι έκανε η ελληνική πλευρά; Απάντησε; Τους άφησε να λένε μπαρούφες; Αποχώρησε από τις συζητήσεις; Είπε: «Αφήστε το λεβέντες μου. Εσείς καίγεστε, εμείς πάμε για άλλα»;

Όχι. Καμιά απάντηση, έκτος από μία... ήπια διάψευση του περιστατικού από κύκλους του ΥΠΕΞ, κι αυτό είναι ανησυχητικό. Όπως κι ότι επιμένει η Αθήνα να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις, να κανονίζει νέα ραντεβού. Να ενημερώνονται οι πρωθυπουργοί, να τρώμε χρόνο ενώ στη γειτονιά μας έχουν όλα πάρει φωτιά.

Τι θέλει άραγε να κάνει η κυβέρνηση; Να φέρει σώνει και καλά μια συμφωνία στη Βουλή, που δεν θα την ψηφίσει ο Καμμένος και θα ξεκαθαρίσουν μαζί τους λογαριασμούς που έχουν; Και ποιοι θα βρεθούν να ψηφίσουν ένα όνομα Γκόρνα ή Άνω αλλά πάντα Μακεδονία;

Κι εδώ έρχεται το ωραίο. Ποιος ορίστηκε στο Κίνημα Αλλαγής τομεάρχης Εξωτερικών θεμάτων; Μα φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου; Θέλετε να μάθετε ποια είναι η θέση του πρώην πρωθυπουργού για το Σκοπιανό;

Τέλος Φεβρουαρίου φέτος και ο κ. Παπανδρέου λέει σε δημοσιογράφους: «Καταλαβαίνω τη διάθεση του κόσμου που αντιδρά, όμως δεν μπορεί να υπάρξει λύση για την ονομασία της FYROM χωρίς να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία».Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, ακόμη, ότι όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Εξωτερικών, οι δύο πλευρές είχαν φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία με το όνομα «Gorna Makedonia» αλλά, όπως είπε, δεν προχώρησε λόγω εσωτερικών πολιτικών αναταραχών στη γείτονα από αντιδράσεις των αλβανοφώνων.

Συνδυάστε όλα αυτά με τα όσα σας αποκαλύπταμε πρόσφατα για μυστικές συμφωνίες του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ για συμπόρευση μετά τις εκλογές με τη ΝΔ… κοιμώμενη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Όχι, η επιλογή Παπανδρέου από την Γεννηματά δεν είναι καθόλου τυχαία. Προετοιμάζεται το έδαφος για μια γενικότερη συμπόρευση με αιχμή φυσικά το Σκοπιανό.

Αλλά για να δούμε ποιοι θα ψηφίσουν ένα τέτοιο έκτρωμα στη Βουλή. Και αν ακόμη δεν περάσει το ονοματολογικό ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσουν να σφιχταγκαλιάζονται, με την Φώφη Γεννηματά να κάνει πρόβα αντικατάστασης του Καμμένου σε μια μελλοντική κυβέρνηση της κεντροαριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα