Οι δημοσκοπήσεις δεν αρκούν... για την αυτοδυναμία

Υπέροχες οι δημοσκοπήσεις για τη Νέα Δημοκρατία. Δείχνουν διπλό σκορ, δείχνουν υπεροχή σε όλα, δείχνουν ακόμη και τάσεις αυτοδυναμίας. Πανηγυρίζουν στην οδό Πειραιώς και λένε ότι όταν γίνουν εκλογές η διαφορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ο έξυπνος και καπάτσος Τσίπρας

θα γραφτεί στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός και αρχηγός κόμματος που διέλυσε τα πάντα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Θα είναι ο πρώτος πολιτικός που θα τον δείχνουν οι μελλοντικές γενιές και θα γελάνε μαζί του. Ακόμη και ο Γ. Παπανδρέου κουτσά στραβά κάτι έκανε, ετούτος εδώ είναι ο απόλυτος καταστροφέας. Όμως, ας μην πανηγυρίζουν στη ΝΔ. Οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν καμιά σημασία γιατί καταγράφουν την άποψη της κοινής γνώμης τη δεδομένη στιγμή. Και τα γκάλοπ είναι ο εύκολος τρόπος να εκφράσει κανείς την οργή του και τίποτε παραπέρα. Ούτε πολιτικές αναλύονται, ούτε προγράμματα μπαίνουν στο μικροσκόπιο, ούτε πρόσωπα μελετώνται. Η ΝΔ παίρνει τόσο μεγάλα ποσοστά διότι καρπούται την ψήφο διαμαρτυρίας. Την σιχασιά που έχει αισθανθεί ο κόσμος με την αριστερά την εκφράζει λέγοντας ότι θα ψηφίσει Κυριάκο. Είναι ξεκάθαρα ψήφος οργής κατά του αντιπάλου παρά θετική ψήφος υπέρ της ΝΔ και του προγράμματός της.

Όποιον ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ και να ρωτήσει κανείς, εκτός του ότι δεν παραδέχεται ότι ψήφισε Τσίπρα, δεν θέλει να πει ότι θα μπορούσε να ξαναψηφίσει αν αλλάξουν τα πράγματα. Δεν είναι ακόμη σίγουροι οι πολίτες, τηρούν στάση αναμονής, βλέπουν που πάνε τα πράγματα, περιμένουν τις θέσεις του Κυριάκου.

Ασφαλώς η αυτοδυναμία για τη ΝΔ θα ήταν ό,τι καλύτερο στις εκλογές. Για να το πετύχει όμως δεν αρκεί να εισπράξει την ψήφο διαμαρτυρίας κατά του Τσίπρα. Πρέπει να δημιουργήσει δικούς της, νέους ψηφοφόρους. Πιστούς οπαδούς που θα ψηφίσουν γιατί αισθάνονται την ανάγκη να πιστέψουν σε κάτι καινούργιο. Αλλά και να φέρει πίσω όλους τους δεξιούς που έφυγαν για άλλες πολιτείες.

Το στοίχημα της ΝΔ δεν είναι να κερδίσει τις εκλογές, αυτό είναι εξασφαλισμένο και με 0,1% διαφορά. Το στοίχημα είναι να πάρει αυτοδυναμία ώστε να αποφευχθούν απανωτές κάλπες και μάλιστα με απλή αναλογική. Και να μπορεί να ξετυλίξει το πρόγραμμά της, να βάλει μπροστά ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, κάτι που θέλει χρόνο.

Πάνω απ’ όλα ο Κυριάκος πρέπει να δουλέψει σκληρά όχι μόνο για να αποδείξει ότι είναι ικανός, αλλά για να αποδείξει ότι και ο άλλος είναι ανίκανος. Να «τελειώσει» μια και καλή την αριστερά και τα παρακλάδια της, ώστε να μην ξανασηκώσει κεφάλι για πολλά – πολλά χρόνια ή και για πάντα.

Καλές είναι λοιπόν οι δημοσκοπήσεις αλλά θέλει δουλειά πολύ για να ξανασταθεί η ΝΔ στα πόδια της και να σβήσει από τον πολιτικό χάρτη τον Τσίπρα και την παρέα του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα