Οι ανευθυνοϋπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ ξαναχτυπούν

Οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της κυβέρνησης και ειδικά του ΠΑΣΟΚ ξαναχτυπούν.  Με το πράσινο καράβι να βουλιάζει είναι εύκολο να κάνεις κριτική, να τα ρίχνεις στους άλλους και να εσύ να το παίζεις υπεράνω.

Έτσι λοιπόν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, αποφάσισε να αποσείσει τις δικές του ευθύνες και τις ρίξει στους άλλους.

Πήγε λοιπόν στο συνέδριο των ιδιοκτητών ακινήτων που πλήττονται σφοδρά από την κρίση και ιδιαίτερα από την υψηλή φορολογία με πρώτο το χαράτσι της ΔΕΗ

και τι είπε; Ότι το τέλος επιβλήθηκε διότι κάποιοι δε στάθηκαν ικανοί να εισπράξουν τους φόρους που έπρεπε. «Το τέλος αυτό επιβλήθηκε διότι υπήρχε αδυναμία, εγώ θα είμαι πολύ ειλικρινής, υπήρχε αδυναμία, δεν έχει σημασία ποιος φταίει, υπάρχει υπεύθυνος, είναι γνωστό ποιος φταίει αλλά δεν είναι αυτή τη στιγμή αυτή η συζήτηση, η αδυναμία είσπραξης του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2010», είπε χαρακτηριστικά.

Φυσικά ο κ. Οικονόμου ακολούθησε την πεπατημένη. Έριξε τη βόμβα του και «ξέχασε» να πει το όνομα του υπευθύνου. Γνωστό το κόλπο. Δημιουργείς θέμα, βγάζεις την ουρά σου απ’ έξω και καθάρισες.

Χαμός μέσα στο συνέδριο με τους ιδιοκτήτες να ουρλιάζουν να πει τα ονόματα και να μπουν φυλακή όσοι φταίνε για το κατάντημα της χώρας. Φυσικά ο κ. Οικονόμου την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια αφού είπε επίσης ότι είναι αντίθετος σε ενδεχόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών κι ότι είναι παραλογισμός το αίτημα της τρόικας. Μόλις του έδειξαν τη λίστα με τις 40 επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία (λες και δεν την ήξερε) είπε: «Πρόκειται για μία λίστα παραλογισμών και σ’ αυτήν οδήγησαν οι αστοχίες πολλών δεκαετιών». Με λίγα λόγια, δεν ξέρω τίποτε εγώ φταίνε όλοι οι άλλοι.

Αν και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο κ. Οικονόμου είχε τα κότσια να πάει σε μια εκδήλωση κατά την οποία δεν θα έχαιρε και της καλύτερης υποδοχής.

Θα έπρεπε όμως να πει και τα πράγματα με το όνομά τους. Να πει ότι ο ανεκδιήγητος κ. Παπακωνσταντίνου αρχικά και ο φαφλατάς κ. Βενιζέλος στη συνέχεια διέλυσαν τα έσοδα της χώρας με αποτέλεσμα να μπαίνουν στη συνέχεια νέοι φόροι.

Αυτή είναι η αλήθεια κ. Οικονόμου, όπως επίσης ότι και θα μπορούσατε να παραιτηθείτε αν διαφωνείτε. Είναι γλυκιά όμως η καρέκλα της εξουσίας.

Στο συνέδριο μίλησε ο αναπληρωτής υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, ο οποίος παρατήρησε ότι είναι χαρακτηριστικό πως ενώ ο προϋπολογισμός του 2009 προέβλεπε 500 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από τη φορολόγηση των ακινήτων, ο φετινός προβλέπει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. «Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας φόρος για τα ακίνητα, το ΕΤΑΚ, όπως ήταν παλιά, που θα καθορίζεται με βάση την αντικειμενική αξία», συμπλήρωσε.νΟ βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, επισήμανε: «Όταν είδα τη λίστα με τους φόρους που επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες ακινήτων είχα την αίσθηση ότι παρακολουθούσα ένα κωμικό μονόπρακτο, αλλά ο παραλογισμός είναι ότι ενώ επιβλήθηκαν αυτοί οι φόροι, μειώθηκαν και τα φορολογικά έσοδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα