Οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ για τη Eurovision και η εκδίκηση του Λαφαζάνη

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Eurovision. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης μάλιστα επιχείρησαν να κάνουν πολιτική εκμετάλλευση του θέματος για να καταγγείλουν το ΣΥΡΙΖΑ ότι επί των ημερών του η χώρα μας αποκλείστηκε για πρώτη φορά από τα τελικά και μιλούσαν για Grexit.

Ήταν τουλάχιστον ατυχές, στο βαθμό που δεν έβγαζε γελοιότητα

και κανένας δεν έπιασε την ουσία του θέματος που πράγματι έχει και πολιτικές διαστάσεις αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τις εμπαθείς αναφορές που έγιναν στα τηλεπαράθυρα και τις ανούσιες αναλύσεις του γραπτού λόγου.

Η πολιτική διάσταση του φετινού «grexit» από τη Eurovision βρίσκεται αποκλειστικά στο ότι στη Συριζαίικη διοίκηση της ΕΡΤ υπάρχουν οι ίδιες αυταπάτες που είχε ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την «αλλαγή της Ευρώπης» με «κυβέρνηση της Αριστεράς και ανατροπή στην Ελλάδα».

Και ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Σε μια εποχή που στην Ευρώπη κυριαρχούν τα κλειστά σύνορα και οι φράχτες και η χώρα έχει μετατραπεί σε αποθήκη προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται από ανατολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ώρα που καλπάζει η ακροδεξιά στην υπόλοιπη Ευρώπη και ακόμα και οι σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες σύμμαχοι του Τσίπρα όπως ο Ολάντ και ο Φάιμαν κατηγορούνται από τα κόμματά τους ότι υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα στο προσφυγικό, ο Τσακνής αποφασίζει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα ένα τραγούδι που να εκφράζει την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και να έχει καλλιτεχνικά στοιχεία που θυμίζουν ανατολή ή τέλος πάντων μια ατυχή μίξη ανατολής και δύσης, τη στιγμή που μεγαλώνει ο φόβος των Δυτικών για ότι προέρχεται από την Ανατολή εξαιτίας της ακραίου Ισλάμ.

Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι δεν μπορείς να πετύχεις. Κατά το λαϊκότερο: Που πας ρε Καραμήτρο; Αλλά αυτές ήταν οι αυταπάτες των ΣΥΡΙΖαίων για την Ευρώπη και το συσχετισμό των δυνάμεων και με αυτές τις αυταπάτες πορεύονται σε όλα τα επίπεδα και τελικά το ατύχημα έγινε χωρίς ντου του Λαφαζάνη στο νομισματοκοπείο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα