«Όχι» ο Θεοδωρικάκος, «ίσως» ο Κυριάκος

Θα τρελαθούμε με τη Νέα Δημοκρατία και τις συνεχόμενες αλλαγές γραμμής.

Όλοι ακούσαμε τον Κ. Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος να επαναλαμβάνει ότι το κεκτημένο του Βουκουρεστίου αποτελεί την θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό.

Σχολιάζοντας

την τοποθέτησή του γράφαμε: «Αντί να πει ένα ξεκάθαρο Όχι κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» επικαλέστηκε για μία ακόμη φορά το ασαφές κεκτημένο του Βουκουρεστίου.

Μια «εθνική γραμμή» την οποία δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί ούτε ο ίδιος ο Καραμανλής, όπου τη μία διαρρέει ότι ουδέποτε αποδέχτηκε τον όρο «Μακεδονία» στο ονοματολογικό και την άλλη διαψεύδει τις διαρροές του.

Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι διαπραγματεύονταν σύνθετη ονομασία που θα περιλάμβανε το «Μακεδονία». Ασχέτως εάν κρύφτηκε πίσω από το... σιγουρατζίδικο «βέτο» για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να εμφανιστεί «Μακεδονομάχος».

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι ο Κυριάκος είναι υπέρ μιας ανάλογης λύσης απλώς επειδή έχει τρομοκρατηθεί από τη δυναμική των συλλαλητηρίων αναγκάστηκε να προβεί στην χθεσινή ομιλία για να χαϊδέψει.... τα δεξιά αυτιά.

Προσπάθησε να εμφανιστεί πατριώτης, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ψέλλισε κάτι περί περηφάνιας γι’ αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για να είναι ελεύθερη η Ελλάδα, επανέλαβε ότι σέβεται τις ευαισθησίες των πολιτών που διαδηλώνουν, είπε ότι θα ενώσει τον λαό και δεν θα τον διχάσει όπως ο Τσίπρας και μας ξεδίπλωσε την διαπραγματευτική του δεινότητα η οποία μετά συγχωρήσεως είναι ακριβώς η ίδια με του Κοτζιά. Απλώς αλλάζει στα σημεία.

Πως να το κάνουμε ή είσαι πατριώτης ή δεν είσαι. Γιαλαντζί δεν γίνεται...».

Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο από την σαφή χωρίς παρερμηνείες θέση του Μητσοτάκη κι ο επικεφαλής του Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ χαράσσει διαφορετική ρότα.

Μιλώντας στον Real fm, μεταξύ άλλων είπε ότι «εμείς δεν θέλουμε το όνομα «Μακεδονία» μέσα στο όνομα του γειτονικού κράτους των Σκοπίων».

Τελικά ποια είναι η επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Μητσοτάκη ή του Θεοδωρικάκου;

Εξ όσων γνωρίζουμε συνήθως επικρατεί αυτή του Προέδρου κι όχι των συμβούλων του.

Τώρα αν ο Μητσοτάκης έβαλε τον Θεοδωρικάκο να χαϊδέψει… τα δεξιά αυτιά ενόψει του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, το οποίο τρέμουν, είναι άλλο θέμα.

Προφανώς αποφάσισαν να πορευθούν… πατώντας σε δυο βάρκες.

Εμείς πάντως τους προειδοποιήσαμε, επισημαίνοντας πως δεν μπορείς να πατάς πάνω σε δυο βάρκες και να νομίζεις ότι ασκείς εθνική πολιτική. Πρέπει να διαλέξεις γιατί στο τέλος είναι δεδομένο ότι θα πνιγείς. Ή θα πας με το Μπλε Ποτάμι ή με τις Πατριωτικές Δυνάμεις. Και τα δύο δεν γίνεται.

Υ.Γ. Είδατε τελικά ότι η κριτική του Antinews αποδίδει. Που θα πάει, θα το πει το Όχι κι ο Κυριάκος...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα