Ο Βενιζέλος εμβαθύνει κι άλλο στον ρόλο του ανευθυνοϋπεύθυνου

Όταν γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση «κοίτα ποιος μιλάει» αναφερόμενοι στον Κ. Σκανδαλίδη, μάλλον βάλαμε λάθος τίτλο.

«Κοίτα ποιοι μιλάνε» θα έπρεπε να είναι ο σωστός τίτλος, μετά και την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, που αφού ξεκουράστηκε στις διακοπές του, αποφάσισε να παίξει και πάλι το ρόλο του ανευθυνοϋπεύθυνου.

Μια στο καρφί και μια

στο πέταλο με την κυβέρνηση, ο άνθρωπος που δεν έχει καμιά εμπλοκή στην εικόνα που εμφανίζει η χώρα.

Ο άνθρωπος που, μαζί με τους υπόλοιπους καταρράκωσαν την Ελλάδα στο εξωτερικό για να τρέχει ο Σαμαράς να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, τώρα κάνει και μαθήματα στην κυβέρνηση. Ο κ. αντιπρόεδρος που μόλις τον έβλεπαν οι Ευρωπαίοι έβγαζαν φωτιές από τ’ αυτιά επειδή τον θεωρούν βερμπαλιστή (φαφλατά επί το λαϊκότερον), τώρα αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση.

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας «Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί κανονικά όπως αποφάσισε ο λαός με συνεργασία και συνευθύνη των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Είπε επίσης ότι στην αυριανή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση δε θα πάει να συζητήσει για πακέτα αλλά για την πορεία της χώρας.

Απείλησε ότι δε θα ψηφίσει οτιδήποτε  αναφέροντας πάντως ότι «δεν θα μεταθέσουμε όμως και τις ευθύνες σε άλλους όπως έκαναν κάποιοι άλλοι στο παρελθόν». Ενώ σε μια έξαρση όψιμης επαναστατικότητας τόνισε: «Οφείλουμε να τιμήσουμε και να προστατεύσουμε τις θυσίες του λαού και τις δικές μας ιστορικά προσπάθειες».

Αν και υπογράμμισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση και ανέφερε ότι η χώρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε κυβερνητική κρίση σε νέα περίοδο εσωτερικής πολιτικής αβεβαιότητας και αδράνειας, άφησε πολλές σπόντες για το τι προτίθεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ και ανέφερε ότι οι «θυσίες» του νέου πακέτου δεν μπορεί να είναι οριζόντιες και πρέπει να έχουν εσωτερικά δίκαιο χαρακτήρα, καθώς «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την οριστική διάλυση της μεσαίας τάξης», ότι τα μέτρα πρέπει να συνδυάζονται με απτά μέτρα σύλληψης της φοροδιαφυγής («το φαινόμενο της Ύδρας τροφοδότησε όλα τα άδικα και αρνητικά στερεότυπα εναντίον της χώρας»), ότι τα δημοσιονομικά μέτρα πρέπει να συνδυάζονται με απτά μέτρα προστασίας των ευπαθών ομάδων και, τέλος, ότι αυτά μέτρα πρέπει να οδηγούν στον ορατό τελικό στόχο της δημοσιονομικής προσαρμογής, των θετικών ρυθμών και του τελικά βιώσιμου χρέους.

Εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή του, που το θέμα της επιμήκυνσης έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι, ενώ άφησε αιχμές ότι οι διεθνείς επαφές έπρεπε να έχουν γίνει νωρίτερα έστω και με τηλεδιασκέψεις.

Αυτά είπε εν ολίγοις ο κ. Βενιζέλος ο οποίος φυσικά δεν είπε ότι το πακέτο των 11,5 δις που συζητάμε σήμερα φέρει τη δική του υπογραφή κι ότι έγινε χωρίς καμιά διαπραγμάτευση. Ξέχασε να αναφέρει ότι πριν γίνουν οι εκλογές ο ίδιος είχε συμφωνήσει σε οριζόντιες περικοπές  σε μισθούς και συντάξεις αλλά και στα ειδικά μισθολόγια. Πώς τώρα άλλαξε γνώμη; Μήπω

Keywords
Τυχαία Θέματα