Ο Τσίπρας ζητάει τώρα την συναίνεση που απέρριψε το 2014

«Ο κ. Σαμαράς κρύβεται και αρνείται τον οποιονδήποτε δημόσιο διάλογο για τις επιπτώσεις της πολιτικής του μνημονίου και γι’ αυτό καταφεύγει σε απελπισμένες προσπάθειες αλλαγής της ατζέντας, μιλώντας άκαιρα για συνταγματική αναθεώρηση, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα».

Αυτά απαντούσε, ανάμεσα σε άλλα, τον Μάιο του 2014 ο Αλέξης Τσίπρας

ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να ξεκινήσει διακομματικός διάλογος για τα υπό αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος, μέσω διακομματικής επιτροπής που θα αναζητούσε σημεία συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων, για να προχωρήσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Αυτονόητο, το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε συμμετείχε ποτέ στην επιτροπή που συγκροτήθηκε, όπως έκανε τότε και το ΚΚΕ, και η προσπάθεια της τότε κυβέρνησης ναυάγησε.

Χθες το χαρτί της συνταγματικής αναθεώρησης, μπήκε στον προεκλογικό σχεδιασμό του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μία ημέρα πριν από τη σημερινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις του κόμματος επί των αναθεωρητέων άρθρων του Συντάγματος, ο κ. Τσίπρας έστειλε επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς, πλην Χρυσής Αυγής, με την οποία τους ζητά να συμβάλουν στον διακομματικό διάλογο για «να μη χαθεί η ευκαιρία να υπάρξει συναίνεση σε ώριμα ζητήματα».

Δηλαδή, ο κ. Τσίπρας ζητά από τους «διεφθαρμένους» και τους «κλέφτες» της αντιπολίτευσης να συνεισφέρουν με τις προτάσεις τους στη διαδικασία συνταγματικής σναθεώρησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας «παίζει» με το Σύνταγμα.

Το έκανε τον Ιούλιο του 2016 όταν σε άλλη μία προσπάθειά του να αλλάξει την ατζέντα από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που είχαν καταλήξει σε άλλη μία – «δραματική» όπως πάντα – υποχώρηση της κυβέρνησης, το έκανε και λίγους μήνες αργότερα, την άνοιξη του 2017, απευθύνοντας πρόσκληση στη Φώφη Γεννηματά για «προοδευτική αναθεώρηση», στην προσπάθειά του να προκαλέσει ρήγμα στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και να αλλάξει την ατζέντα που κατέληξε σε άλλη μία επώδυνη συμφωνία με τους Θεσμούς.

Εκείνη τη συμφωνία όπου συμφωνήθηκε και νομοθετήθηκε η περικοπή των συντάξεων από 1.1.2019, την οποία τώρα η κυβέρνηση ζητά από τους Θεσμούς – και ενώ η μνημονιακή περίοδος αποτελεί… παρελθόν, σύμφωνα με την κυβέρνηση – να την ακυρώσουν.

Πηγή:eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα