Ο Τσίπρας πιέζει την Φώφη μέσω Ισπανίας- Εντείνεται η κόντρα με ΚΙΝΑΛ

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, στις περιοδείες του για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, διατρανώνει ότι στόχος του είναι να συγκροτήσει την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της νέας εποχής, ως έπραξε και χθες από τα Γρεβενά και την Κοζάνη.

Το "golden boy" των ευρωσοσιαλιστών

Το πρέσινγκ που ασκείται από την Κουμουνδούρου στο ΚΙΝΑΛ

είναι εδώ και μήνες, ασφυκτικό, αρχής γενομένης από τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στις συνόδους των ευρωσοσιαλιστών του PES . Και εάν έως τον Ιούλιο, ο κ. Τσίπρας συμμετείχε ως παρατηρητής με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού, πλέον συμμετέχει ως παρατηρητής μεν αλλά με την ιδιότητα του... golden boy των ευρωσοσιαλιστών, καθώς το κόμμα του στην Ελλάδα είναι στην προοδευτική κατεύθυνση με ποσοστό περίπου τέσσερις φορές, πολλαπλάσιο του ΚΙΝΑΛ.

Στις οικογενειακές φωτογραφίες από τις Συνόδους, είναι εμφανής η αμηχανία μεταξύ Τσίπρα- Γεννηματά , όπου ο ένας στέκεται στην Ανατολή κι άλλος στη Δύση. Οι εξελίξεις δε στην Ισπανία, δίνουν πάτημα στην Κουμουνδούρου να ασκήσει ακόμη περισσότερη πίεση στο Κίνημα Αλλαγής και την Φώφη Γεννηματά ( συγκυβέρνηση σοσιαλιστικού κόμματος- Podemos).

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζει τις αποσκευές του τον Δεκέμβριο και για νέα συμμετοχή στην προσύνοδο του ευρωσοσιαλιστικού κόμματος, με το φλερτ να λαμβάνει πλέον σταθερή συνεργασία.

Από την Κουμουνδούρου εξάλλου, ετοιμάζοντας το Διεθνές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ( το οποίο θα προηγείται του Συνεδρίου διεύρυνσης και θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τον Ιανουάριο) έχουν εμφανή στόχευση να εργαλειοποιήσουν την ευρωπαική θέση και ζυμώσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί της ανάγκης συμπόρευσης όλων των ευρω-προοδευτικών δυνάμεων.

Καρφιά σε Φώφη για ουραγό της Ν.Δ

Πού χωράει το ΚΙΝΑΛ στο σκηνικό που έχει στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Προς ώρας, πουθενά. Αντιθέτως στην Κουμουνδούρου, παγίως εδώ και μήνες, επιχειρούν να "εκθέσουν" την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ότι προκειμένου να "κόψει" τον δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τις πολιτικές της Κυβέρνησης, στηρίζοντας επί της ουσίας τη Ν.Δ.

Αυτό επικαλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ για σειρά θεμάτων στην πολιτική ατζέντα, με εξόχως κρίσιμο , την αλλαγή του εκλογικού νόμου και της κατάργησης της απλής αναλογικής.

Ιδιαίτερα επ αυτού, η Κουμουνδούρου πνέει μένεα εναντίον του ΚΙΝΑΛ.

Τα "καρφιά" του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κ. Γεννηματά πάντως , έχουν και "παραπολιτική" διάσταση. Και τούτο διότι από την Κουμουνδούρου, μιλούν ευθέως για "σαμαρική πτέρυγα" εντός του Κινήματος Αλλαγής που "σέρνει" το κόμμα προς τα δεξιά του.

Τα νεύρα πάντως μεταξύ των δύο "γειτονικών" χώρων είναι αμφίδρομα. Το ΚΙΝΑΛ , ως φυσικό, δυσκολεύεται να μεταβολίσει το "ρεσάλτο" που εκτιμά ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια , παρά την περίπου τετραετή συγκυβέρνησή του με τον Πάνο Καμμένο και των ακροδεξιών αποχρώσεων κόμμα του, τους "Ανεξάρτητους Έλληνες".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Φώφη, Ισπανίας- Εντείνεται, ΚΙΝΑΛ,tsipras, fofi, ispanias- enteinetai, kinal