Ο Τσίπρας, ο Καμμένος και οι... αυτοκτονικές τάσεις της Φώφης

O μετρ των τακτικισμών, Αλέξης Τσίπρας, και αυτοί που τον συμβουλεύουν στα πολιτικά παιχνίδια, έκαναν και πάλι το θαύμα τους. Αυτή τη φορά «θύμα» ήταν το ΠΑΣΟΚ ή Κίνημα Αλλαγής όπως θέλει η Φώφη Γεννηματά να λέγεται, αυτό που υποτίθεται ότι γεννήθηκε από τις πρόσφατες εκλογές της Κεντοαριστεράς.

Το Μαξίμου, λοιπόν, διέρρευσε τεχνηέντως

ότι ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, μπορεί να μας αφήσει… πολιτικούς χρόνους. Με αφορμή το Σκοπιανό δηλαδή να επιχειρήσει ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση και στην καλύτερη περίπτωση να στηρίζει με ψήφο ανοχής τον Τσίπρα.

Και η διαρροή είχε και «ουρά» καθώς αφηνόταν να εννοηθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει άλλο συνεταιράκι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Φώφη θα μπορούσε να γίνει… Καμμένος. Άλλωστε, δεν έχουν και μεγάλες διαφορές στο Σκοπιανό, οπότε φάνταζε μια βολική λύση.

Το Μαξίμου έριξε άδεια για να πιάσει γεμάτα και τα «ψάρια» της Χαριλάου Τρικούπη τσίμπησαν. Αγωνία, τηλέφωνα, διαρροές. «Εμείς δεν συνεργαζόμαστε τώρα, θα δούμε μετά τις εκλογές, δεν ξέρουμε τι ποσοστά θα πάρουν τα κόμματα και άλλα τέτοια που έκαναν τον Τσίπρα να γελάει και το Κίνημα Αλλαγής να γίνεται σκορποχώρι.

Είναι που είναι έτσι κι αλλιώς σκόρπια διαδήλωση με τον… Ποτάμη να κάνει ό,τι του κατέβει με τη «Μακεδονία» και τους Πασόκους να μην αποφασίζουν τι θέλουν.

Όπως και να έχει, το «τσίμπημα» που έκαναν στο δόλωμα του Τσίπρα δείχνει ότι το σκέφτονται στο ΠΑΣΟΚ μήπως και γίνουν δεκανίκι του. Απλά περιμένουν τις αντιδράσεις της κοινωνίας και τα… γκάλοπ που θα γίνουν μετά το συλλαλητήριο στο οποίο βεβαίως η Φώφη δεν θα τολμήσει να πάει.

Αν, όμως, η παρέα της Χαριλάου Τρικούπη σκέφτεται να γίνει το «δουλάκι» του Τσίπρα και τον στηρίξει, τώρα ή μετά τις εκλογές, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ δια παντός.

Όμως, και το γεγονός ότι το κόμμα δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του, είναι όλα θολά και θολώνουν ακόμη περισσότερο τώρα που μπήκαν και οι υπόλοιποι κεντροαριστεροί, είναι δείγμα πως ο Τσίπρας την έκανε τη δουλειά του.

Διότι ποιος θα πάει να ψηφίσει Φώφη στις εκλογές κι όχι κατευθείαν Τσίπρα αφού έτσι κι αλλιώς θα είναι ένα και το αυτό; Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τα ποντάκια του και δεν έχει και κανένα πρόβλημα μετεκλογικά να αδειάσει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Αν θέλουν να δείξουν ελάχιστο σεβασμό στους 210 χιλιάδες που πήγαν να ψηφίσουν το Νοέμβριο καλό είναι να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Δεν μπορεί να αφήνουν να σέρνεται η φημολογία για... σύμπραξη των κεντροαριστερών δυνάμεων με ηγέτη τον Τσίπρα. Θα είναι έγκλημα να βρεθεί κανείς τώρα ή μετά τις εκλογές να προσφέρει χείρα βοηθείας σε έναν παραπαίοντα ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα