Ο Τσίπρας ...έκλεισε τα σύνορα στους "no borders" του κόμματός του

12:21 4/3/2020 - Πηγή: Antinews

Η παραδοχή πως η "ολική επαναφορά" του ΣΥΡΙΖΑ περνά μέσα από τη στροφή του προς το Κέντρο και τη σοσιαλδημοκρατία, γίνεται για τον Αλέξη Τσίπρα βαθμηδόν, "βίωμα".

Αφελή ευχολόγια σαν αυτό που διατύπωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ περί ανοιχτών συνόρων και "αδελφοσύνης", κάνουν ζημιά στο προφίλ του κόμματος, ιδιαίτερα με μια εθνική κρίση ελέω Ερντογάν να βρίσκεται προ των πυλών της χώρας.

Διλήμματα

Όπερ

αντιλαμβάνεται πλήρως ο κ. Τσίπρας που δεν επιθυμεί το κόμμα του να επιστρέψει με τέτοιες πρακτικές στο 3%.

Όταν ακόμη και ο Περισσός σε ανακοίνωση του Πολιτικού του Γραφείου μιλάει για αναγκαία φύλαξη των συνόρων και καταδικάζει τόσο τον "αντιδραστικό εθνικισμό" όσο και τον "επικίνδυνο κοσμοπολιτισμό της θεωρίας των "ανοιχτών συνόρων", είναι εμφανές στην ηγεσία της Κουμουνδούρου πως στην όξυνση της απειλής που δέχεται η χώρα από τον τούρκο πρόεδρο, δεν χωρούν απλοικές αναλύσεις και παραινέσεις "ελάτε όλοι μαζί να αρχίσουμε να τρέχουμε αγκαλιασμένοι στα λιβάδια".

Η εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών από τον Ταγίπ Ερντογάν, με την "πλάτη" της Γερμανίας και την "αφωνία" επί της ουσίας της Ε.Ε, εκβιάζει ορθάνοιχτα την ευρωπαική ηγεσία για στήριξη στο Συριακό, απειλώντας ουσιαστικά να τινάξει την Ελλάδα στον αέρα, δημιουργεί προφανώς αυξημένα ηθικά διλήμματα: Ανθρωπισμός και πραγματισμός δεν μπερδεύονται καθόλου γλυκά σε κρίσιμες ώρες και αναζητείται το περιβόητο "μέτρο".

Τούτο ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έχει διατελέσει πρωθυπουργός και επιχειρεί να διεκδικήσει ξανά την επιστροφή του στον θώκο, το αντιλαμβάνεται, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του μια διαχειριστική ήττα που του στοίχισε πολιτικά: Τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εκεί όπου ο "πανικός" για να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όσους τον κατηγορούσαν για "μειοδοσία", τον οδήγησε να χάσει την μπάλα και να αντιμετωπίσει σαν "ακροδεξιούς" και "φασίστες" όσους την αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό και καχυποψία ( πέραν των μακεδονομάχων με τις περικεφαλαίες οι οποίοι ήταν άλλη πονεμένη ιστορία).

Η απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας σ αυτό χθες, από το Mega, ήταν : αλληλεγγύη ναι αλλά να φροντίσουμε και το σπίτι μας.

Η γραμμή

Τι είπε συνοπτικώς στη συνέντευξή του : Κάθε κυβέρνηση που αντιμετωπίζει απόπειρα "μαζικής εισροής θα έκανε αυτό που έκανε η κυβέρνηση, το κλείσιμο των συνόρων.

Τι εννόησε: Μαζευτείτε οι των "open borders" και συνέλθετε.

Μήνυμα και προς την Νεολαία του την οποία άδειασε λέγοντας πως "έχει δικαίωμα στην ουτοπία". Σαν να τους είπε κοινώς: Να παίζετε εσείς τους ουμανιστές εντάξει, αλλά εδώ τέτοιες γκέλες, δεν χωρούν.

Είπε κι άλλο και αυτή τη φορά στράφηκε προς την γερμανίδα καγκελάριο, προσωπικά: Συνάντησε τον Ερντογάν μέσα σ όλη αυτή την κρίση και αυτό που βρήκε να κάνει είναι να παίζει μαζί του "καθρεφτάκια".

Τι εννόησε; το προφανές: Οι διμερείς ατζέντες χωρών της Ε.Ε με την Τουρκία, προεξαρχούσης της Γερμανίας, στην πραγματικότητα εμποδίζουν την έμπρακτη και κοινή απάντηση προς τον Ερντογάν: Δεν εκβιαζόμαστε.

Για τη διαχείριση στο εξωτερικό, ο κ. Τσίπρας μέμφθηκε τον πρωθυπουργό ότι αποφεύγει να γίνει διεκδικητικός με τους εταίρους, καλώντας τον να απειλήσει με βέτο της Ελλάδας σε όλες τις ευρωπαικές αποφάσεις.

Για το εσωτερικό, διαμήνυσε ότι το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο δεν αρκεί, η ζημιά θα έρθει από τα νησιά, επιμένοντας στην αποσυμφόρησή τους. Ζήτησε και τη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, γιατί αυτές τις ώρες απαιτείται τουλάχιστον συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, όπως είπε, αν όχι ομοψυχία.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας,tsipras