Ο Τσίπρας είναι… offside

Όπως ακριβώς σας είχαμε προϊδεάσει, οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τις αλλαγές στην Παιδεία, κρατούν όσο και τα ψέματα που έχουν κοντά ποδάρια. Το ίδιο θα κρατήσουν και οι ανοησίες που είπε από τη Θεσσαλονίκη, στο πλάι της συριζαίας μπουμπούκας Νοτοπούλου. Εκεί που περιχαρής ο Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει 239 μονάδες υγείας και θα κάνει 3.000 προσλήψεις. Γιατί όχι 240 μονάδες είναι άγνωστο.

Όμως, ο κ. Τσίπρας

τόσο για τα θέματα της Παιδείας όσο και της Υγείας είναι αυτό που είπε για το κύπελλο του ΠΑΟΚ. Πέτσινο, ψεύτικο όσο ψεύτικος είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του.

Δεν ξέρουμε αν εξοργιζόμαστε εμείς μόνο με την ξεκάθαρη παραπλάνηση που επιχειρεί ο πρωθυπουργός για να αποδράσει από το μνημόνιό του. Όμως, μόνο θυμό μπορεί να προκαλεί η επιχείρηση «στροφή στην καθημερινότητα» που επιδιώκει το Μαξίμου, προφανώς γιατί το μνημόνιο που αποκαλύπτεται είναι βαρύ κι ασήκωτο.

Και μάλιστα, ο πιο πέτσινος πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ θεωρεί ότι είναι παιχνίδι τα θέματα της Παιδείας και της Υγείας, να λέει παρλαπίπες που ούτε και οι ίδιοι οι υπουργοί του δεν πιστεύουν.

Βγήκε χθες το πρωί στην τηλεόραση ο Γαβρόγλου, ο συμπαθής Αϊνστάιν της κυβέρνησης για να εξηγήσει τις αλλαγές, την «επανάσταση» όπως έγραψαν και οι απλήρωτοι της Αυγής. Και ο υπουργός δεν ήξερε τίποτε. Ο υπουργός, όχι κάποιο στελεχάκι είπε ότι «δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα γίνεται η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο». Στη συνέχεια έλεγε ότι θα γίνουν σε βάθος τριετίας, είναι υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και άλλα τέτοια που έδειχναν ότι ο άνθρωπος είναι συμπαθής για να είναι παππούς και να λέει παραμύθια, όχι να παίζει με το μέλλον των παιδιών μας. Ακόμη και ο Φίλης είχε καλύτερο και πιο καθαρό πλάνο…

Έχει κι άλλα δράματα η υπόθεση. Ο Τσίπρας μίλησε για 14ετή υποχρεωτική εκπαίδευση. Όμως, όπως αποκαλύπτεται, 14 χρόνια υποχρεωτική εκπαίδευση δεν υπάρχει σε καμία χώρα του ΟΟΣΑ και η πλειονότητα των χωρών της Ευρώπης έχει εννέα. Εμείς λοιπόν που είμαστε πιο large εξαγγείλαμε 14 χρόνια. Και γιατί όχι Αλέξη 20 χρόνια; Να βάλουμε και τα έξι χρόνια αφασίας στο Πανεπιστήμιο που πέρασες κάνοντας τον φοιτητή. Υποχρεωτικά να πηγαίνουν οι μπάχαλοι στα αμφιθέατρα και να περνάνε έξι χρόνια «ψωμί, τσιγάρο και ουζάκι».

Η πλάκα είναι άλλη. Την ίδια στιγμή που ο ψεύτης Τσίπρας και ο κακόμοιρος Γαβρόγλου ανακοίνωναν την επανάσταση στην Παιδεία, από το μνημόνιο αποκαλύπτονταν μια σειρά από δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές. Δεσμεύσεις οι οποίες εκ των πραγμάτων αποκλείουν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Όπως για παράδειγμα υποχρεωτική αξιολόγηση εκπαιδευτικών. Αυτή που προσπάθησαν άλλοι τα προηγούμενα χρόνια και μπλόκαρε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε κυβέρνηση.

Από την άλλη, πώς θα κτίσει και θα οργανώσει ο Τσίπρας νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα; Πώς θα κάνει προσλήψεις στην Παιδεία, πώς θα χτίσει παντού κέντρα υγείας; Με τι λεφτά όταν έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην τρόικα ότι κάθε ευρώ του προϋπολογισμού θα περνά από την κρησάρα της τρόικας; Όταν θα πρέπει να βγάζει πλεονάσματα 3,5% και επιπλέον 2% για να εφαρμόζει τα αντίμετρα, από πού θα βρίσκει χρήματα για τις εξαγγελίες που έκανε στο νέο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης;».

Πουθενά, ξέρει ότι τα «λεφτόδεντρα» έχουν μαραθεί. Ξέρει ότι όλα αυτά που λέει είναι «πέτσινα». Γνωρίζει ότι έχει ταλέντο να μοιράζει σανό και ο κόσμος από κάτω να ανοίγει το στόμα του. Ξέρει ότι ακόμη και τα τόσο κρίσιμα θέματα της Παιδείας και της Υγείας είναι πολύ σοβαρά αλλά δεν έχει πρόβλημα να τα μετατρέψει σε παραμύθια.

Πολιτικές αρλούμπες είναι όλα αυτά και ο Τσίπρας είναι… offside. Πιο πολύ κι από το «πέτσινο» κύπελλο που πήρε ο φίλος του ο Ιβάν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα