Ο Τσίπρας έχει βρει το δίλημμα των εκλογών, αλλά υποψήφιο για την Αθήνα, όχι

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το σαββατοκύριακο ήταν από τις πιο "ήσυχες" συνεδριάσεις του τελευταίου διαστήματος. Μαχαίρια δε βγήκαν, οι εσωτερικές γκρίνιες -ως φαίνεται τουλάχιστον- έχουν υποχωρήσει και το κόμμα εμφανίζεται "ομογενοποιημένο" πολιτικά.

Η προηγούμενη Κ.Ε άλλωστε είχε συνεδριάσει σε εξαιρετικά εκρηκτικό κλίμα με αφορμή εξελίξεις στην ΕΡΤ καθώς και το θέμα της συμμαχίας με τους ΑΝΕΛ για το οποίο φώναζαν 53 και λοιποί κατά Καμμένου.

Τούτο ως προς το κλίμα.

Διότι ούτε αυτό το σαββατοκύριακο βγήκε λευκός καπνός για το ποιον υποψήφιο-α θα κατεβάσει τελικώς ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη για την Αθήνα.

Η αλήθεια είναι ότι αρμόδιες πηγές είχαν προειδοποιήσει ήδη από την Παρασκευή ότι το "θρίλερ" δεν βαίνει προς λήξη, ότι σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου, το ζήτημα εξετάζεται ακόμη και πέραν από "διάφορες σκέψεις" και πρόσωπα, κατακλείδα, δεν υπάρχει.

Ο κ. Τσίπρας πάντως τη δυστοκία που εμφανίζει για εύρεση υποψηφίου στην Αθήνα την "πέταξε" για να κερδίσει χρόνο κι εντυπώσεις ενδεχομένως, στην ανάγκη να γίνουν ζυμώσεις από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή η "Ανοιχτή Πόλη" ( το τελευταίο σχήμα ήταν με την διεκδίκηση του Δήμου από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη) να κάνει ως συλλογικότητα τη δική της αναζήτηση.

Πρακτικά , το θέμα παραμένει σε μακρά εκκρεμότητα ( ευελπιστούν να κλείσει εντός του Δεκεμβρίου αλλά και "όρκο" δεν παίρνουν) και όχι επειδή δεν ξέρουν Τσίπρας και Σκουρλέτης ποιον να ...πρωτοδιαλέξουν. Αλλά για το ακριβώς αντίθετο: Η δεξαμενή από ισχυρές υποψηφιότητες είναι άδεια και η πενία, εμφανής.

Δεδομένου δε ότι οι διαρροές των περασμένων εβδομάδων ήταν σε κλίμα: Πάμε για να κερδίσουμε και όχι για να χάσουμε τον Δήμο Αθηναίων, είναι έκδηλος ο αυτοεγκλωβισμός του κυβερνώντος κόμματος, σε μια υποψηφιότητα που -τουλάχιστον- δεν θα έχει άμα τη εμφανίσει - προδιαγραφές χαμηλής πτήσης και προσδοκιών.

ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο και ΔΝΤ

Η πενία αξιόμαχων στελεχών για τους μεγάλους Δήμους της χώρας ωστόσο είναι αντιστρόφως ανάλογης της "ευρηματικότητας" Τσίπρα στα πολιτικά διλήμματα των επόμενων εκλογών. Και αυτά, εκτείνονται από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωπαικές κάλπες έως και τις εθνικές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, είχε ξετυλίξει - στον αντίποδα του σεναρίου που τον φέρει να προχωρά σε εθνικές εκλογές τον Μάιο- ένα σκεπτικό, βάσει του οποίου, οι ευρωεκλογές θα είναι "ορόσημο" για την επιχείρηση ανάταξης του ΣΥΡΙΖΑ ( με προοπτική την εξάντληση της τετραετίας).

Τα διλήμματα που φέρνει στο τραπέζι ο κ. Τσίπρας πάντως είναι έτοιμα και ενιαία ( για όλες τις κάλπες του 2019).

Μιλώντας στο ανώτατο κομματικό Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, απέρριψε ως κεντρικό προεκλογικό μότο το πρόσφατο σύνθημα " Το δικό μας μνημόνιο με τον λαό", λέγοντας ότι το είπε χαριτολογώντας και περιέγραψε το κατά ΣΥΡΙΖΑ εκλογικό διακύβευμα ως: ΣΥΡΙΖΑ ή 4ο μνημόνιο και επιστροφή του ΔΝΤ.

Εδώ και μήνες εξάλλου, έχει περιγραφεί πολύ καθαρά το πώς σκοπεύει να κινηθεί το κυβερνών κόμμα προς τις κάλπες. Μιλώντας για "σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων" , όπου στη μια πλευρά θα είναι οι "φιλοκοινωνικές δυνάμεις" του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη, οι "νεοφιλελεύθερες δυνάμεις" της Ν.Δ.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα