Ο Τσίπρας έχει νέα για τους "53": Λέμε "ναι" σε "οραματική" πασοκοποίηση

Πυκνή σε σηματοδότηση ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, δεδομένου ότι ο "μπαξές", είχε απ όλα: Σφοδρή μεν κριτική στην Κυβέρνηση για "διευκολύνσεις" σε συμφέροντα, Τραπεζίτες και υπόδικους αλλά και ξεκάθαρη στήριξη για το σχέδιό της στο Προσφυγικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε μήνυμα και σε Περιφερειάρχες- Δημάρχους

που αντιτίθενται στην υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για την αποσυμφόρηση των νησιών ( προκαλώντας εκνευρισμό στον Πρωθυπουργό), ότι πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης και άλλη λύση από αυτή που προωθεί η Κυβέρνηση, δεν υπάρχει. Τελεία, παύλα, παράγραφος.

Από κει και πέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε ειδήσεις για τα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκεται σε (αργή) πορεία διεύρυνσης και μετεξέλιξής της.

Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Στην έντονη εσωκομματική διελκυστίνδα των τελευταίων μηνών " ναι ή όχι σε πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ" ο κ. Τσίπρας , πήρε χθες, για πρώτη φορά τόσο εύγλωττα ενδεχομένως, σαφή θέση:

Είπε "ναι" σε ...πασοκοποίηση αλλά στην "οραματική" εκδοχή της.

"Το ΠΑ.ΣΟ.Κ της προηγούμενης εποχής είχε δύο περιόδους και δύο πρόσωπα. Το πρόσωπο το οραματικό και το πρόσωπο της διαφθοράς. Κρατάμε το οραματικό", είπε , προσθέτοντας (όχι προς τέρψη των εξ αριστερών του κόμματός του) πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεν αριστερό κόμμα αλλά τα έφερε έτσι η ζωή ( sic) που "de facto έχει "καταλάβει" ας μου επιτραπεί η έκφραση, τη βάζω σε εισαγωγικά, τον χώρο στην πολιτική γεωγραφία της Κεντροαριστεράς. Δηλαδή από τα αριστερά της Αριστεράς ως το δημοκρατικό κέντρο".

Με τον όρο "κεντροαριστερά" που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έπεσε μάλλον και το τελευταίο εσωκομματικό οχυρό. Δεν είναι λίγα τα κομματικά στελέχη που αποστρέφονται μετά βδελυγμίας την "κεντροαριστερά", καθώς έχει ταυτιστεί πολιτικά με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Ο κ. Τσίπρας πάντως, ως φαίνεται, έχει ...νέα και για αυτά τα στελέχη, στα οποία διαμήνυσε ότι η συζήτηση αυτή , δεν έχει εκ των πραγμάτων, καμία αξία:

"Αν δείτε τον κόσμο που μας ψηφίζει, τον κόσμο που μας στηρίζει και το πώς αυτοτοποθετείται πολιτικά αυτό έχει ήδη συμβεί. Δε νομίζω ότι είναι αντικείμενο συζήτησης", είπε. Μήνυμα εύληπτο.

Από το συνέδριο της Άνοιξης η εκλογή του

Εν τω μεταξύ, λύθηκε και επισήμως, η απορία για το πότε θα πραγματοποιηθεί τελικώς το περιώνυμο συνέδριο διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο με τον οποίο θα επανεκλεγεί ο ίδιος.

Αμφότερα, ζητήματα που έχουν προκαλέσει γερούς καυγάδες στο εσωτερικό του κόμματος.

Καταρχάς, ο κ. Τσίπρας, προσδιόρισε το Συνέδριο στην Άνοιξη. Λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα, είπε ( το οποίο "πέφτει" στις 20 Απριλίου).

Παρά τον κακό χαμό που είχε προκύψει μέσα στο δεκαπενταύγουστο καθώς "κομματικοί" απέκρουαν μετ επιτάσεως την διεξαγωγή του συνεδρίου την Άνοιξη, τελικώς, ως ανέφερε πρόσφατα σε δημοσίευμά του το Capital.gr, το συνέδριο "αργεί" ακόμη ( όπως αργούν και οι διαδικασίες διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ).

Έτερο ζήτημα που "έκλεισε" ο κ. Τσίπρας , αυτή τη φορά προς ικανοποίηση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, είναι πως ο ίδιος θα επανεκλεγεί από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τη "βάση".

"Εγώ θα εκλεγώ στο συνέδριο σε αυτή τη φάση, αλλά διαφωνώ κάθετα με το μοντέλο ανοιχτή βάση μπάτε σκύλοι αλέστε. Όταν η βάση θα έχει προσδιοριστεί, όταν τα μέλη θα είναι τα συγκεκριμένα μέλη, τότε είναι ένα αίτημα το οποίο εγώ το βλέπω με συμπάθεια", διαμήνυσε.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα