Ο Τσίπρας δίνει ...μισή υπόσχεση προεκλογικά για "14η σύνταξη"

Επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο, στο τέλος της τετραετίας, αποκρούοντας σενάρια για στήσιμο εθνικής κάλπης εντός του Ιουνίου, παρότι ομολόγησε ότι "ο Ιούνιος είναι κοντά".

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του news247, ο

κ. Τσίπρας επανέλαβε το εκβιαστικό δίλημμα ότι εάν οι ευρωκάλπες βγάλουν Βέμπερ και Ν.Δ, τότε δεν μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχεια των μέτρων που ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση.

Στο ίδιο μπλοκ, των τεχνοκρατών της λιτότητας, όπως είπε, ενέταξε και τον Γιάννη Στουρνάρα, επιχειρώντας πάντως να υποβαθμίσει τον ρόλο του: Έχει αποδείξει είπε με τις παρεμβάσεις του ότι στόχευε στη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας αλλά "δεν θέλω να σπουδαιολογήσω τον ρόλο του, δεν με απασχολεί ο ίδιος, ό,τι μπορούσε να κάνει, το έκανε".

Απέρριψε επιστροφή ΕΚΑΣ αλλά μίλησε για ενίσχυση συνταξιούχων μέσω άλλων μόνιμων μέτρων ενώ υποσχέθηκε - όταν το επιτρέψει η ελληνική οικονομία- και δώρο Χριστουγέννων ( εν είδει επιδόματος αδείας, δηλαδή το ίδιο ποσό που δόθηκε ως 13η σύνταξη).

Παράλληλα, ζήτησε από τον Ταγίπ Ερντογάν " να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου" και να εγκαταλείψει την αδιέξοδη πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε για:

Δημοσκοπήσεις- Εκλογές

*Πολύ χαίρομαι που δε με φέρνει καμιά δημοσκόπηση πρώτο κομμα. Θα αποκαλυφθεί ποιο ήταν το σχέδιο τόσα χρόνια. Οι δημοσκοπήσεις πέφτουν έξω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το αποκορύφωμα ήταν το δημοψήφισμα του Ιούλη. Κάτι λάθος γίνεται.

*Το κλίμα που εισπράττω δεν είναι ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. η εικόνα που βγάζει η Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη δεν είναι εικόνα κόμματος που επέρχεται.

*Έτσι όπως το πάει ο κ. Μητσοτάκης, θα προκηρύξω εκλογές για να έρθει να κάνουμε debate. Αυτή η άρνησή του εκπέμπει ηττοπάθεια.

*Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Οι κάλπες πρέπει να στηθούν στο τέλος της τετραετίας αλλά ούτως ή άλλως είναι πολύ κοντά.

13η σύνταξη- κρατήσεις

* Έχουν επιλογή οι συνταξιούχοι να ψηφίσουν τον Μητσοτάκη ώστε να μην την παίρνουν καθόλου. Η 13η σύνταξη πρόκειται για ποσό δώρο Πάσχα ή επιδόματος αδείας για . Αυτές είναι οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας και τις εξαντλούμε για να στηρίξουμε τους πολλούς.

*Στόχος είναι να δοθεί το ίδιο ποσό και τα Χριστούγεννα. Σε κρατήσεις υπόκειται γιατί είναι μόνιμο μέτρο.

*Η λογική του κ. Μητσοτάκη είναι η λογική των σκληρών τεχνοκρατών του ΔΝΤ.

Μέτρα- λιτότητα- Βέμπερ

*Τα πάντα είναι ζήτημα πολιτικών συσχετισμών. υλοποιούμε μέτρα με απόλυτη δημοσιονομική ασφάλεια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες ΔΝΤ και ευρωπαικών θεσμών δεν χάρηκαν καθόλου με αυτά τα μέτρα. Πρώτος βγήκε ο κ. Βέμπερ δεν μπόρεσε να κρατηθεί.

*Πέρασαν οι εποχές των greek statistics . Στο ίδιο μπλοκ της λιτότητας είναι ο κεντρικός τραπεζίτης. Έχει εξαντληθεί η θεσμική στάση της κυβέρνησης απέναντι στη συνεννόηση μαζί του. Έχει αποδείξει ότι κινείται με σκοπιμότητες. Δεν θέλω να σπουδαιολογώ τον ρόλο του, δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από αυτό που κάνει.

*Εάν γίνει πρόεδρος της Κομισιόν ο Βέμπερ θα πάρει τηλέφωνο τον έλληνα πρωθυπουργό και θα του πει δεν εγκρίνω αυτά τα μέτρα.

* Τα μέτρα που πήραμε είναι πάνω στο ψηφοδέλτιο. Αν ο συσχετισμός δ΄θυναμης είναι υπέρ μας κανείς δεν θα μπορέσει να μας εμποδίσει. Εάν είναι αρνητικός, δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα