Ο Τσίπρας "απείλησε" τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ ότι... τελείωσε η περίοδος χάριτος;

Φουντώνει η κόντρα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με την Κυβέρνηση γενικώς και τους Α. Γεωργιάδη- Γιάννη Στουρνάρα, ειδικώς για την υπόθεση Novartis, καθώς λάδι στο φυτίλι έβαλε η εκκίνηση των εργασιών της προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Απειλές και διαψεύσεις

Ο

κ. Τσίπρας χθες, από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε προσωπικά τόσο στον υπουργό Ανάπτυξης όσο και στον Κεντρικό Τραπεζίτη για την εξέλιξη με έγγραφο τριών εισαγγελέων σύμφωνα με τους οποίους ο τότε προστατευόμενος μάρτυρας κ. Μανιαδάκης, τους κατήγγειλε εκβιασμό από τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ.Στουρνάρας αντέδρασε άμεσα, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το έγγραφο αυτό είναι για γέλια ενώ σε διάψευσή τους προχώρησε και ο εν λόγω μάρτυρας.

Η κόντρα αυτή όσο διαρκεί η Προανακριτική Επιτροπή που "αναζωογονεί" τη μνήμη αυτής της πολύκροτης ιστορίας ( που ως τώρα έχε σκάσει σαν φούσκα παρά τις μεγαλοστομίες περί συνταρακτικού σκανδάλου) είναι πρόδηλο ότι θα φουντώνει.

Καλά κρατεί πάντως σε κάθε περίπτωση, η "βεντέτα" του ΣΥΡΙΖΑ με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία μετρά και νέα επεισόδια.

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες, μιλώντας στην Βουλή για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, έβαλε στο στόχαστρο τον κ. Γεωργιάδη ξανά, με προσωπικές επιθέσεις ( τζόκερ της πολιτικής ζωής, ντροπή για την παράταξη της Ν.Δ), με τον υπουργό να απαντά στο δια ταύτα:Καμία κυβέρνηση δεν έφερε πιο ύποπτο νόμο για τις φαρμακοβιομηχανίες , από τη δική σας.

Κατά τα λοιπά, ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έλαβε τον λόγο για το πολυνομοσχέδιο, "διαβάζοντας" την επιλογή Μητσοτάκη σαν αποδοκιμασία στον υπουργό του.

"Τελείωσε η περίοδος χάριτος"

Μέσα σε όλα, τα εξόχως επιθετικά για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που εκστόμισε ο Α. Τσίπρας ( αυτό δεν είναι πολυνομοσχέδιο, είναι το "ωραίο μου πλυντήριο"), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κήρυξε τη λήξη της περιόδου χάριτος που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση και προανήγγειλε ... αντεπίθεση και ηχηρό "παρών" από το κόμμα του.

Αξιοσημείωτη είναι αλήθεια η προαναγγελία, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε φάση... αναζήτησης με υπαρξιακά ζητήματα ουκ ολίγα να ταλανίζουν το εσωτερικό του. Απαντήσεις ακόμη ξεκάθαρες ( για πολλά από τα κομματικά στελέχη που θέτουν εναγωνίως τις ερωτήσεις, τουλάχιστον), δεν έχουν δοθεί, για σειρά θεμάτων που προκαλούν διχασμό εσωκομματικά.

1. Ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και διεύρυνση

2. Εκλογή προέδρου από τη βάση

εγείρουν ανησυχία σε κορυφαία κομματικά στελέχη ενώ από την άλλη πλευρά, η ηγεσία της Κουμουνδούρου, εκνευρίζεται από την ανομοιογένεια στις δημόσιες τοποθετήσεις των κομματικών στελεχών, με αιχμή και τη συζήτηση περί "αυτοκριτικής" για την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλων τούτων δοθέντων, είναι απορίας άξιον εάν ο Α. Τσίπρας , διατρανώνοντας χθες την ολική επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ σε ...μαχητική αντιπολίτευση, απευθυνόταν στην Κυβέρνηση ή έστελνε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του περί αδήριτης ανάγκης να υπάρχει ενιαία ατζέντα και να μην την αλλάζει κατά το δοκούν ο καθένας, λέγοντας στα ΜΜΕ το μακρύ και το κοντό του.

Η "σφήνα" Δραγασάκη

Ηχηρό ήταν το εσωκομματικό μήνυμα που απηύθυνε πάντως ο Γ. Δραγασάκης σε όσους παρεμβαίνουν δημόσια για την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας περί ανετοιμότητας να αναλάβει την Κυβέρνηση το 2015 ( όπως πχ ο κ. Βούτσης).

Ο Γ. Δραγασάκης , αφού ειπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε "πρωτοφανή προετοιμασία την περίοδο" 2012-2014, απεφάνθη ότι αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος (σε Οικονομία και Εθνικά) ότι "'ημασταν και έτοιμοι και αποτελεσματικοί".

Πρόγραμμα και Πολιτική Γραμματεία

Λύση στη δύσκολη αυτή εξίσωση, προσδοκάται να δώσει η εντατικοποίηση στην διαμόρφωση του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικεφαλής της Επιτροπής είναι ο πρώην υπουργός ( και πρώην βουλευτής Χανίων) Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος συγκροτεί και τα "μέλη" της επιτροπής από ευρεία δεξαμενή στελεχών, πρώην βουλευτών κλπ επενδύοντας και στη συμμετοχή διεθνών προσωπικοτήτων.

Για τούτο συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι ξανά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα