Ο Τσίπρας ανακοίνωσε "ντεμαράζ" προεκλογικών νομοσχεδίων

Διπλή αναφορά και μετά βεβαιότητας, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή , για τις συντάξεις, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής τους και μάλιστα από βήματος Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του - πανηγύρισε - ως αναμενόμενο

την τροπολογία με την επιστροφή των αναδρομικών σε ενστόλους, γιατρούς, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, επιτιθέμενος προς τη Ν.Δ ότι επιδεικνύει εκνευρισμό και αμηχανία γιατί πόνταρε στην καταστροφολογία και δεν της "βγήκε".

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, ο πρωθυπουργός, έταξε "πασαρέλα" νομοσχεδίων που θα ακολουθήσουν εφεξής με κατάθεση των μέτρων που εξήγγειλε ο ίδιος στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Απευθυνόμενος μάλιστα προς τα "γαλάζια" έδρανα, σε απολύτως προεκλογικό τόνο, επανέλαβε ότι τα νομοσχέδια με τα μέτρα ελάφρυνσης που ακολουθούν, θα έρχονται "ένα- ένα" και θα "λέτε ναι σε όλα".

Σταχυολογώντας την παρέμβαση του κ. Τσίπρα, είπε μεταξύ άλλων:

Οικονομία- Μέτρα

-Σπουδαία ημέρα για το κοινοβούλιο γιατί ξεκινά μια σειρά θετικών νομοθετικών παρεμβάσεων απόρροια της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου.

΅-Αυτή είναι η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία γιατί η οικονομία ανακάμπτει και γιατί βγήκαμε από τα μνημόνια.

-Μιλούσατε συνέχεια για 4ο μνημόνιο. Ε αποφασίσαμε να αρχίσουμε να φέρνουμε ένα προς ένα τα μέτρα του... 4ου μνημονίου και τα αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη.

Ν.Δ

- Κατανοώ την αμηχανία σας , εμ κουτσουρέψατε τους μισθούς, εμ δε συμμορφωθήκατε ποτέ με τις αποφάσεις, εμείς αποκαθιστούσε την αδικία, βγαίνετε κι από πάνω. Η αμηχανία σας δεν αφορά τη συγκεκριμένη παρέμβαση, αφορά το συνολικότερο έλλειμμα αφηγήματος. Εδώ και τρία χρόνια ζητάτε εκλογές και ζητάτε και σταθερές κυβερνήσεις. Το αφήγημά σας στερείται συνοχής. το δύσκολο είναι να έχεις όραμα, σχέδιο προτάσεις. και δεν έχετε.

-Ορθώς είπατε ότι δε συμμορφωθήκατε με τις αποφάσεις γιατί δεν είχατε τη δημοσιονομική δυνατότητα. Σωστά το είπατε. Δεν είναι δεσμευτικές οι αποφάσεις, είναι θέμα ηθικής υποχρέωσης.

-Εμείς γιατί έχουμε αυτή τη δυνατότητα και εσείς δεν την είχατε; Εσείς φέρατε 14 περικοπές σε συντάξεις. εμείς καταφέραμε να πιάσουμε τους στόχους εσείς κανέναν. Ο λόγος που έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτή την πολιτική επιλογή και να αποκαταστήσουμε αδικίες είναι γιατί σταματήσαμε τη ρεμούλα, την διαφθορά και είχαμε χρηστή διαχείριση.

-Το ερώτημα είναι τι θα κάνετε χωρίς το αφήγημα της καταστροφολογίας; Ίσως προχωρήσουν κάποιοι στην παραδοξολογία. Όπως ο κ. Βορίδης. Θα του πρότεινα να πάρει μαζί με τον κ. Γεωργιάδη κι αυτός μια εκπομπή στην τηλεόραση, μαζί με τον άλλο τον γραφικό που λέει για τα Νεφελίμ.

-Θα έρθουν ένα- ένα τα μέτρα που εξήγγειλα στην ΔΕΘ και θα λέτε "ναι σε όλα". θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι. Φαντάζομαι ότι με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε σύντομα και την μη περικοπή των συντάξεων που εμείς καταφέραμε και διασώσαμε.

ΜΜΕ

-Υπάρχει και ένα μέρος έγκριτων μέσων ενημέρωσης κατά τα άλλα που λένε ότι κάνουμε παροχές και σπατάλες και θέτουμε σε κίνδυνο την ελληνική οικονομία. Καμία σπατάλη δεν κάνουμε. Σπατάλη ήταν το όργιο διαφθοράς που μας οδήγησε στην χρεοκοπία. Εμείς μετράμε μέτρο προς μέτρο, έχοντας διασφαλίσει ότι την αξιοπιστία που αποκαταστήσαμε δεν πρόκειται να την διαρρήξουμε γιατί την χτίσαμε με κόπο.

Για να σηκώσεις την οικονομία ψηλά πρέπει να κρατήσεις και την κοινωνία όρθια.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας,tsipras