Ο Τραμπ συνεχίζει να επικρίνει τη Γερμανία

Η ένταση μεταξύ της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκε για μία ακόμα φορά σήμερα, με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κατηγορεί τον μακρόχρονο σύμμαχο των ΗΠΑ ότι πλήττει οικονομικά τις ΗΠΑ. "Έχουμε ένα ΜΑΖΙΚΟ εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία, συν του ότι πληρώνουν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ από ό, τι θα έπρεπε για το ΝΑΤΟ και το στρατό. Πολύ κακό για τις ΗΠΑ.

Αυτό θα αλλάξει", έγραψε στο Twitter.

Η πρόσφατη κριτική του Τραμπ στη Γερμανία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση της G7, κατά την οποία ο αμερικανός Πρόεδρος κατηγόρησε τους παραδοσιακούς συμμάχους των ΗΠΑ σχετικά με τις υποχρεώσεις τους στο ΝΑΤΟ και κατέστησε σαφές ότι ήταν πρόθυμος να προχωρήσει μόνος του όσον φορά την αλλαγή του κλίματος και το εμπόριο.
Με τη σειρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε το Σαββατοκύριακο ότι η σχέση της χώρας της με τις ΗΠΑ έχει αλλάξει. "Οι καιροί που μπορούσαμε να στηριχθούμε τελείως σε άλλους έχουν τελειώσει, σε κάποιο βαθμό", δήλωσε η Μέρκελ σε ένα περίπτερο με μπίρες κατά την προεκλογική της εκστρατεία. Η Μέρκελ δεν ανέφερε ειδικά τον Τραμπ, αλλά κατέστησε σαφές ότι συνειδητοποίησε την αλλαγή αυτή "τις τελευταίες μέρες". Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλιά της την Τρίτη, η Μέρκελ επανέλαβε τη στάση της: "οι συζητήσεις με τις ΗΠΑ είναι εξίσου σημαντικές όπως και με άλλους εταίρους - οι διατλαντικές σχέσεις έχουν απίστευτη σημασία, αλλά αυτό που είπα σε αυτό το σημείο είναι ότι υπάρχουν περισσότεροι λόγοι από ό,τι υπήρξαν στο παρελθόν να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας στην Ευρώπη".

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επέκρινε επίσης τις πολιτικές του Τραμπ για τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση, λέγοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη της Ευρώπης. "Όποιος εντείνει το κλίμα αποδυναμώνοντας την προστασία του περιβάλλοντος, όποιος πουλά περισσότερα όπλα στις ζώνες των συγκρούσεων και δεν θέλει να επιλύσει πολιτικά τις θρησκευτικές συγκρούσεις, θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στην Ευρώπη", ανέφερε στο περιθώριο της τρίτης συζήτησης στρογγυλής τραπέζης του Βερολίνου για τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση τη Δευτέρα. "Η κοντόφθαλμη πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

cnn.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα