Ο Τόσκας, η ανασφάλεια και η... φοβική δεξιά

12:04 6/4/2018 - Πηγή: Antinews

Mαζέψτε τον ανεκδιήγητο, τον επικίνδυνο, υπουργό προστασίας του Πολίτη, Τόσκα. Ο άνθρωπος αυτός προκαλεί την ελληνική κοινωνία και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Την μία βγαίνει στο ραδιόφωνο και λέει ''εδώ δεν είμαστε φάρουέστ και δεν μπορεί ο καθένας να παίρνει τον νόμο στα χέρια του'' κατηγορώντας ουσιαστικά τον ογδοντάχρονο που πυροβόλησε τους ληστές υπερασπιζόμενος την ζωή και την περιουσία του. Την επόμενη, λίγες μέρες μετά και αφού ο πενηνταδυάχρονος επιχειρηματίας βρίσκεται στην εντατική χτυπημένος από ληστές που εισέβαλαν σπίτι του, θρασύτατα βγαίνει και λέει '' αυτά συμβαίνουν, δεν

ζούμε σε αγγελικό κόσμο''.

Ο υπουργός δημοσίας τάξεως δηλαδή κατηγορεί έναν πολίτη που αντιστάθηκε επιτυχώς στους ληστές( στην Αμερική θα ήταν παράδειγμα), ενώ θεωρεί φυσιολογική την εγκληματικότητα εφόσον ο κόσμος που ζούμε δεν είναι ''αγγελικός''. Πράγματι δεν είναι αγγελικός ο κόσμος που ζούμε. Στην Κολομβία των Βαλκανίων ζούμε και ο υπουργός δημοσίας τάξεως καλύπτει ηθικά τους ληστές και υποβαθμίζει το μέγιστο ζήτημα της ασφάλειας.

Την ίδια ώρα ο Ρουβίκωνας συνεχίζει ανενόχλητος τις καταδρομικές και τα στελέχη της κυβέρνησης σφυρίζουν αδιάφορα. Για την αριστερά η μη καταδίκη της εγκληματικότητας είναι ζήτημα ιδεολογικό. Το ''΄τάξη και ασφάλεια'' αυτό δηλαδή που θέλει ο πολίτης για να δουλέψει και να προκόψει αυτοί δεν το μπορούν. Είναι ιδεολογικό ζήτημα γι’ αυτούς. Αν μπορούσαν, αν δηλαδή δεν ήταν κυβέρνηση, και βρίσκονταν στα παλιά τους κανονικά ποσοστά, μπορεί να μίλαγαν και πιο ελεύθερα, και τότε θα ακούγαμε τα στελέχη τους να υπερασπίζονται τους κακοποιούς κάνοντας λόγο για ταξικά αδέλφια, για φτωχούς ανθρώπους ως και για δίκαιες απαλλοτριώσεις περιουσιών.

Αλλά δεν μπορούν να τα πουν και να τα γράψουν έτσι, γιατί ο κόσμος θα τους πάρει με τις πέτρες. Τα λένε λοιπόν συγκαλυμμένα. Ας μη περιμένει ο κόσμος να γίνει κάτι με κυβέρνηση Σύριζα. Αντιθέτως τα πράγματα θα χειροτερεύουν καθώς οι μεταναστευτικές ροές θα αυξάνουν. Και ο Σύριζα, όλοι αυτοί οι ιδεοληπτικοί αριστεροί, θα υπερασπίζονται βεβαίως τα ταξικά τους αδέρφια είτε εμμέσως, είτε και φανερά.

Το νομοθετικό πλαίσιο χρειάζεται σίγουρα αλλαγή. Κανείς δεν λέει να γίνουμε σαν τις ΗΠΑ, να αγοράζει δεκαεξάχρονος οπλοπολυβόλο. Αλλά να έχει την κάλυψη του νόμου ο πολίτης να υπερασπίσει την ζωή και την περιουσία του. Όχι να επαφίεται στην καλή διάθεση των εγκληματιών και στους ντεντέκτιβς της ΕΛΑΣ για να επιζήσει.

Χρειάζονται νομοθετικές παρεμβάσεις και στο θέμα της οπλοκατοχής και στο θέμα του τι είναι αυτοάμυνα. Είναι πολύ αμφίβολο αν αυτό μπορεί να το κάνει μια κυβέρνηση ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε όλες τις εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση τα στελέχη της εμφανίζονται πολύ συγκρατημένα στην αντιπαράθεση με τους συριζαίους κι ας είναι προνομιακό για την αντιπολίτευση το πεδίο της ασφάλειας. Προφανώς αυτό γίνεται από φόβο μη τους χαρακτηρίσουν ακροδεξιούς.

Μια τέτοια... φοβική δεξιά δεν μπορεί να βοηθήσει τον πολίτη να αισθανθεί ασφαλής.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα