“Ο θεός είναι μεγάλος… και ίσως γυναίκα”

Τι τα ’θελε χριστουγεννιάτικα η γερμανίδα υπουργός Οικογένειας Κριστίνα Σρέντερ, αποφάσισε να μιλήσει για τον θεό. Και τι είπε; Εν ολίγοις ότι ο θεός δεν είναι απαραίτητα αρσενικό επειδή φέρει το σχετικό άρθρο, αλλά θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Φυσικά οι δηλώσεις της δεν πέρασαν απαρατήρητες και δεν άρεσαν καθόλου ούτε στους συναδέλφους της τής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, ούτε στους βαυαρούς συμμάχους τους.

Σε συνέντευξή της στην Die Zeit συζητούσε για το ρόλο των φύλων στην παιδική λογοτεχνία. Και τότε έπιασε και

το θέμα του φύλου του θεού. Η γερμανική γλώσσα έχει τρία άρθρα που καθορίζουν το γένος: der (αρσενικό), die (θηλυκό) και das (ουδέτερο). Το ουσιαστικό der Gott είναι αρσενικό. Όπως είπε όμως η Σρέντερ, το άρθρο «δεν έχει καμιά απολύτως σημασία».

Πολλοί θεωρούν ότι ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής ορθότητας. Η βαυαρή υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Christine Haderthauer δήλωσε ότι έμεινε «άφωνη». Ο Stefan Müller του CSU αισθάνεται το ίδιο. «Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είναι Χριστούγεννα, το βρίσκω ανάρμοστο και έχω μείνει έκπληκτος» δήλωσε. Και ο Norbert Geis, επίσης του CSU, συμπλήρωσε: «Ο θεός μας αποκαλύφθηκε ως ο πατέρας του Χριστού κι έτσι πρέπει να παραμείνει» είπε. Οργισμένος εμφανίστηκε στην Bild και ο Klaus-Peter Willsch, μέλος του κοινοβουλίου στην Έση όπου η Σρέντερ είναι βασική υποψήφια στις εκλογές του επόμενου χρόνου. «Για όσους προτιμούν ένα ουδέτερο άρθρο όσον αφορά τον Θεό-Πετέρα, τους προτείνω να αναφέρονται στο θείο βρέφος» είπε.

http://www.spiegel.de/international/germany/german-family-minister-slammed-for-suggesting-god-has-no-gender-a-874316.html

Keywords
Τυχαία Θέματα