Ο Στουρνάρας, ο ΕΝΦΙΑ και τα βρόμικα παιχνίδια Συριζαίων

Πριν ακόμη γίνει εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να διεισδύει στον κρατικό μηχανισμό και να παίζει βρόμικα παιχνίδια. Πρώην Πασόκοι δημόσιοι υπάλληλοι, βγάζουν από τα γραφεία τους διάφορα έγγραφα και τα δίνουν σε βουλευτές και μέσα ενημέρωσης προκειμένου να χτυπήσουν την κυβέρνηση ή άλλα πρόσωπα που θεωρούν «εχθρούς» τους.

Υπάρχουν αρκετά κρούσματα που μαθαίνουμε ότι έχουν καταγραφεί σε μια ένδειξη «εκδίκησης» από ορισμένους που θεωρούν ότι εθίγησαν από την κυβέρνηση και περιμένουν τον Τσίπρα

να τους αποκαταστήσει. Είναι τέτοια η εκδικητική τους μανία που λένε πλέον ξεκάθαρα σε συναδέλφους τους ότι... πλησιάζει η ώρα τους λες και θα ανοίξουν τη Γυάρο και τη Μακρόνησο να πάρουν τη ρεβάνς τους.

Ένα τέτοιο κρούσμα διαρροής εγγράφου έγινε σήμερα και αφορούσε την Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες μια Συριζαία υπάλληλος υπουργείου θεωρώντας ότι θα πλήξει τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα διέρρευσε απάντηση της Τράπεζας που έλεγε ότι για τα ακίνητα που διαθέτει η κεντρική τράπεζα δεν θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ. Βεβαίως, το θέμα «κιτρίνισε» από διάφορα sites που έγραψαν ότι ο Στουρνάρας που έφτιαξε το φόρο δεν θέλει να πληρώσει για λογαριασμό της ΤτΕ, λες και θα πλήρωνε από την τσέπη του.

Βεβαίως, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να πει ότι η ΤτΕ απαλλάσσεται παντός φόρου ή τέλους επειδή πληρώνει στο κράτος το 88% των καθαρών κερδών ως μέρισμα, όπως γίνεται και σε όλες τις κεντρικές τράπεζες. Ξέχασαν να πουν ότι το Δημόσιο έλαβε στη χρήση του 2013 το ποσό των 817.800.000 ευρώ ως μέρισμα από την ΤτΕ.

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει στο γκουβέρνο θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα βρει λεφτά από το μαγικό τσαντάκι του... Σπορτ Μπίλυ. Επομένως δε θα χρειάζεται ούτε το μέρισμα του Στουρνάρα από την ΤτΕ, ούτε κανέναν άλλο φόρο. Ίσως πάλι να αναγκάσει δημόσιους φορείς με χιλιάδες ακίνητα να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ. Το κράτος δηλαδή να δίνει φόρους για να γεμίσουν τα ταμεία. Ο λαϊκισμός και το βρόμικο παιχνίδι έχει και τα όριά του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα