Ο Σαμαράς ετοιμάζει νέο κόμμα, αλλά τι κόμμα;

Προσπάθειες ..αναστήλωσης ενός συστήματος που καταρρέει!

Στο ….λιβανιστήρι που φιλοτέχνησε για τον Αντώνη Σαμαρά ο Διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ  κ. Καρακούσης την περασμένη Κυριακή, κατέληγε:

“…Όταν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στην οικονομία, θα ανοίξουν εκείνα της πολιτικής. Και δεν είναι απίθανο να δούμε πρωτοβουλίες από την πλευρά του. Μια καινούργια μεγάλη, πατριωτική, ευρωπαϊκή παράταξη, λένε ορισμένοι, είναι το όνειρό του. Τώρα αν θα το πραγματοποιήσει είναι μια άλλη συζήτηση. Εξαρτάται προφανώς από τη συνέχεια,

από τα μέτρα, από την πορεία της οικονομίας και της χώρας, από την παραμονή στην ευρωζώνη, από την κατάσταση των άλλων πολιτικών δυνάμεων και πρωτίστως από τις διαθέσεις της κοινωνίας, οι οποίες είναι ακόμη αδιερεύνητες και πολύ νωρίς να τις προεξοφλήσουμε. Ιδωμεν, λοιπόν…”

 Σε πρώτη φάση, είπαμε ότι αυτό μοιάζει με την αναγγελία ίδρυσης νέου κόμματος.

Επειδή είμαστε….ανήσυχα παιδιά, είπαμε να το ψάξουμε το θέμα λίγο παραπάνω. Όποιος ψάχνει, βρίσκει και εμείς κατά καλή μας τύχη, πετύχαμε λαυράκι!!!

Σας μεταφέρουμε, λοιπόν, με κάθε επιφύλαξη αυτά που μάθαμε και απομένει να δούμε, πότε θα επιβεβαιωθούμε.

Έχουμε και λέμε:

Εκδοτικά, τραπεζικά και επιχειρηματικά συμφέροντα ανησυχούν πολύ, από τις παρακάτω εξελίξεις.

Πρώτον, από το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Δεύτερον, από την διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την πλήρη απαξίωση του Βενιζέλου, η δημοτικότητα του οποίου κατρακυλάει σε μονοψήφια ποσοστά!

Τρίτον, από τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής,  η οποία σε μυστικές δημοσκοπήσεις καταγράφει διψήφια ποσοστά, με σταθερή ανοδική τάση.

Τέταρτον, από τον φόβο ότι όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα, η μεν Ν.Δ. θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ  η δε ΔΗΜΑΡ εκείνη του Καρατζαφέρη.

Πέμπτον, από την διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια η οποία το Χειμώνα μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Έκτον, από την πλήρη αδυναμία των …αστικών κομμάτων όχι μόνο να επηρεάσουν τις κοινωνικές εξελίξεις, αλλά να διατηρήσουν τις σημερινές τους δυνάμεις.

Με αυτά τα δεδομένα, αν τα πράγματα αφεθούν να εξελιχθούν όπως έχουν, το σενάριο φαντάζει εφιαλτικό.

Όποιος διάβασε με προσοχή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα παρατήρησε, επίσης, ότι το πρόσωπο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αντέχει ακόμα, παρά τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα που ετοιμάζονται.

Το «σύστημα», λοιπόν, σχεδιάζει μια ευρείας κλίμακας ….αναπαλαίωση για να διασωθεί!

Τι λέει αυτό το σχέδιο;

Πρώτον, όπως ακριβώς το περιγράφει στο ΒΗΜΑ ο Καρακούσης, μόλις έρθει η δόση, σωθούν οι τράπεζες με την ανακεφαλαιοποίηση, και πέσει χρήμα στην αγορά, θα καταβληθεί μια συντονισμένη προσπάθεια για να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι η χώρα «πέρασε τον κάβο». Η Ελλάδα σώθηκε!

Δεύτερον, επειδή όμως …διάσωση της χώρας θα έχει και συνέχεια πρέπει να …εφευρεθεί και ένας …διασώστης. Ένας πολιτικός φορέας που θα έρθει να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα φθαρμένα και καταχρεωμένα κόμματα με κάτι …νέο!

Τρίτον, οι εμπνευσ

Keywords
Τυχαία Θέματα