Ο Ρεν δεν ξέρει ότι στην Ελλάδα υπάρχει λαός και Σύνταγμα;

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια, ακόμη και γι΄ αυτό της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε στο Reuters ο επίτροπος Ολι Ρεν. Ο κ. Ρεν τάχθηκε επίσης υπέρ κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας.

Δεν του έχουν πει ότι στην Ελλάδα υπάρχει λαός, Σύνταγμα

εθνική υπερηφάνεια και φιλότιμο;

Στο μεταξύ διαφορετικά από του Ρεν είναι τα μηνύματα που στέλνουν άλλοι παράγοντες;

Η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε χθεσινή συνέντευξή της στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, λεέι: “Ας αφήσουμε να καταπέσει η σκόνη των εξελίξεων αυτών των τελευταίων ημερών. Μας χρειάζεται περισσότερη πολιτική αποσαφήνιση για να μπορούμε να συνεχίσουμε τις εκταμιεύσεις μας και τα προγράμματά μας”.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου της Le Monde, ότι “η Ελλάδα θα έχει μείνει από χρήματα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου”, η επικεφαλής του ΔΝΤ, τονίζει ότι η Ελλάδα “θα έχει ξεκαθαρίσει την πολιτική της κατάσταση μέχρι τότε”.

“In terms of what needs to be done in the coming weeks, clearly the IMF will continue to do its work in Europe in particular in the Euro Zone and we will continue to have discussions with Greece for instance. We expect the current unfolding and we hope completion of the current political crisis to restore sufficient clarity so that we can continue the relationship on a normal standing. In relation to Italy, we were very pleased to receive a request from the Italian authorities who have decided to enlist the expertise and the know-how of the IMF to conduct a fiscal monitoring of Italy on a quarterly basis with appropriate publication of our findings”.

Το μήνυμα της Λαγκάρντ είναι σαφέστατο: Το ΔΝΤ στρέφει πλέον την προσοχή του περισσότερο στην Ιταλία και λιγότερο στην Ελλάδα. Λέει επίσης ότι αυτό που τους νοιάζει είναι η σύμβαση και τα λεφτά τους και όχι μια κυβέρνηση συνεργασίας. Βέβαια τα ΜΜΕ της διαπλοκής μετέφρασαν την δήλωσή της ως άσκηση πιέσεων κλπ κλπ.

Όπως, εξάλλου, γράφει το “Δεξί Εξτρέμ” Ο Alain Lamassoure, Ευρωβουλευτής του Σαρκοζί, Πρόεδρος της επιτροπής προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με άρθρο του στη Le Monde, λέει ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές και καλεί τον Σαρκοζί να πει στον Παπανδρέου πως πρέπει να κάνει εκλογές. Μάλιστα λέει για Πορτογαλία και Ιρλανδία ότι και η ΝΔ: ότι εκεί οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν το μνημόνιο προέκυψαν μετά από εκλογές και εκλέχτηκαν γι αυτό.

Συγκεκριμένα λέει: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού του. Θέλει να του δώσει συναίνεση και ενδυνάμωση η αντιπολίτευση. Τέλεια! Βασίζεται σε ό, τι έχει γίνει στις άλλες δύο χώρες που συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή βοήθεια: η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Και στις δύο περιπτώσεις, οι γενικές εκλογές έχουν επέτρεψαν στους ψηφοφόρους να εκφράσουν την πίστη τους στη νέα ηγεσία. Και η αντιπολίτευση που ήρθε στην εξουσία έχει τιμήσει τις δεσμεύσεις που αμφισβήτησε πριν. Η σωστή λύση είναι οι εκλογές…Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να εξάγουν το συμπέρασμα ότι ο Πρωθυπουργός με τον οποίο έχουν συνάψει μ

Keywords
Τυχαία Θέματα