Ο Παπαδήμος δεν δίνει την αρμοδιότητα για τις ρυθμίσεις χρεών!

Δεκαπέντε μέρες την έχει και την κλωθωγυρνάει ο Λ. Παπαδήμος την απόφαση με την οποία ανατίθεται στον Π. Οικονόμου η αρμοδιότητα της ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο. Και να πεις ότι δεν έχει την σχετική θετική εισήγηση του Βενιζέλου; Η ουσία είναι ότι πλέον δημιουργείται ένα ακόμη πρόβλημα στην λειτουργία του κράτους και τις εισπράξεις χρεών από την Εφορία.

Στον Οικονόμου, επειδή είναι αναπληρωτής υπουργός, τις αρμοδιότητες τις δίνει ο πρωθυπουργός και όχι ο υπουργός (ο οποίος απλά εισηγείται).

Στην προηγούμενη κυβέρνηση ο Οικονόμου είχε την αρμοδιότητα να ρυθμίζει τα χρέη και την αποπληρωμή τους σε δόσεις. Ο Βενιζέλος εισηγήθηκε στον Παπαδήμο να την διατηρήσει, όμως ο πρωθυπουργός δεν έχει υπογράψει εδώ και δύο εβδομάδες την απόφαση!

Τι σημαίνει αυτή η καθυστέρηση του Παπαδήμου;

-δεν γίνονται ρυθμίσεις οφειλών.

-το δημόσιο χάνει έσοδα.

-αυξάνονται τα ανεξόφλητα χρέη προς το δημόσιο.

-αδρανοποιούνται οι επιτροπές του Υπουργείου Οικονομικών που κάνουν τις ρυθμίσεις, γιατί ο αρμόδιος υπουργός δεν μπορεί να υπογράψει τις εισηγήσεις τους.

-οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν, ακόμη και αν θέλουν. Και πρόκειται για «υγιείς» μεγαλοφειλέτες, που θέλουν η μπορούν να πληρώσουν.

-οι οφειλέτες δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα κ.λπ.

Δηλαδή και οι οφειλέτες χάνουν και το δημόσιο χάνει. Είναι ωραία πράγματα από ένα τεχνοκράτη πρωθυπουργό;

Keywords
Τυχαία Θέματα