Ο Ν. Παναγιωτόπουλος τινάζει στον αέρα το επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς

(Ανανεωμένο) Την αδυναμία -στην πραγματικότητα, άρνηση- της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας να επιβάλλει «στέρεο κυρωτικό μηχανισμό» σε βάρος των μελών και μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν έχουν εμβολιαστεί ή αρνούνται να το πράξουν, κατέστησε σαφές ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως ο ίδιος είπε, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των ΜΜΕ, προκειμένου να «ανταλλάξουν ευχές», το υπουργείο Άμυνας αδυνατεί να εξεύρει έναν «στέρεο κυρωτικό μηχανισμό», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όταν ερωτήθη γιατί, έστω και τώρα, ένα χρόνο μετά την εμφάνιση των εμβολίων, δεν δημιουργείται αυτός ο «μηχανισμός», ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο κομμάτια των ΕΔ θα σταματήσουν να λειτουργούν ή θα υπολειτουργούν.

Παρ' ότι το μέγαρο Μαξίμου αποφεύγει να κάνει αναφορές στη μη υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε τομείς του κρατικού μηχανισμού, όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, ο Ν. Παναγιωτόπουλος, ουσιαστικά, παραδέχτηκε ότι εσκεμμένα η κυβέρνηση αποφεύγει να επιβάλλει «κυρώσεις» σε βάρος όσων δεν εμβολιάζονται.

Με την ομολογία του αυτή, ο υπουργός Άμυνας τινάζει στον αέρα το επικοινωνιακό αφήγημα του μεγάρου Μαξίμου, το οποίο, την ίδια στιγμή που επιβάλλει τιμωρητικές «κυρώσεις» σε βάρος των ανεμβολίαστων πολιτών συνολικότερα, αλλά και κλάδων των δημοσίων υπαλλήλων, όπως μεταξύ άλλων των υγειονομικών, κάνει επιλεκτικά τα στραβά μάτια για άλλα κομμάτια του κρατικού μηχανισμού.

Οι δηλώσεις Παναγιωτόπουλου, ουσιαστικά, αποτελούν ανοιχτή ομολογία ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο καλλιεργεί τον διχασμό της κοινωνίας, ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες, αλλά και ότι εσκεμμένα δημιουργεί δημοσίους υπαλλήλους δύο ταχυτήτων.

Έτσι, χωρίζει το Δημόσιο σε υπαλλήλους που έχουν «δικαίωμα» να παραμείνουν ανεμβολίαστοι και να μην υποστούν καμία κύρωση, και σε αυτούς που, αν δεν εμβολιαστούν, θα υποστούν κυρώσεις και θα μπουν σε αναστολή.

Να σημειωθεί, όπως παραδέχτηκε ο Ν.Παναγιωτόπουλος, ότι τα ποσοστά των εμβολιασμένων στρατευμένων παραμένουν χαμηλότερα από αυτά των μονίμων στελεχών των ΕΔ και κυμαίνονται περί το 65%-67%. Τα ποσοστά των μονίμων στελεχών κινούνται περί το 70%.

Συνολικά, σήμερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, ο αριθμός των εμβολιασμένων με δύο δόσεις είναι 6,9 εκατομμύρια (64%).

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναγιωτόπουλος,panagiotopoulos