Ο λαός θα σβήσει ή θα ανάψει τη φλόγα της ελπίδας για κάτι καλύτερο

Στις 23 Μαΐου 1951 γεννήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και σήμερα έχει γενέθλια. Θα γιορτάσει με χιλιάδες πολίτες στο Σύνταγμα και ελπίζει ότι τα… κεράκια θα τα σβήσει την Κυριακή όταν θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες που θέλουν την καταστροφή της χώρας.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να πάει σε ανοικτή συγκέντρωση, σε μια παραδοσιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος έχει τα ρίσκα

του, ωστόσο, το… ευτύχημα των γενεθλίων δίνει ώθηση στον Αντώνη Σαμαρά να κάνει μια μεγάλη γιορτή.

Είναι γεγονός ότι οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις με τους μετακινούμενους ψηφοφόρους απ’ όλη την Ελλάδα έχουν εκλείψει. Ο κόσμος δεν πάει πλέον να ακούσει τους πολιτικούς, δεν πάει να κρατήσει πλαστικές σημαίες και να πει «πλαστικά» συνθήματα. Άλλωστε, η επικοινωνία είναι τέτοια που έχει ακυρώσει εκ των πραγμάτων τα προσκλητήρια των κομμάτων. Με την ιντερνετική διαφήμιση να κάνει πάταγο και την ενημέρωση να γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό, ποιος θα τρέχει να ταλαιπωρηθεί στις πλατείες και τους δρόμους.

Το είδαμε χθες στην Ομόνοια όπου ο Τσίπρας γέμισε την πλατεία την οποία γεμίζουν κάθε μέρα οι αλλοδαποί. Άντε πήγε και μέχρι την Πολυκλινική στην Πειραιώς, η οποία είναι 20 μέτρα από την Ομόνοια, ούτε ένα τσιγάρο δρόμος.

Αν λοιπόν ούτε ο νέος Τσίπρας με την… ορμή που έχει για την ανατροπή δεν μπορεί να μαζέψει κόσμο, σκεφτείτε ότι πλέον οι μεγάλες συγκεντρώσεις έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς, ανήμερα των γενεθλίων του, θέλει να δώσει ένα τόνο στην προεκλογική του εκστρατεία και να στείλει το μήνυμα ότι δεν πρέπει καμιά ψήφος να πάει χαμένη. Παρά το γεγονός ότι είναι ανέντιμο και άθλιο το δίλημμα που έθεσε ο κ. Τσίπρας, δηλαδή που μετέτρεψε τις εκλογές για την Ευρώπη σε δημοψήφισμα για την Ελλάδα, τελικά ίσως είναι η ευκαιρία να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Και να πάρει ο κόσμος τις αποφάσεις του για το πώς θέλει την Ελλάδα το επόμενο διάστημα. Η σημερινή συγκέντρωση καθώς και οι εκλογές της Κυριακής μπορούν να στείλουν ένα πολιτικό μήνυμα. Θέλει ο κόσμος πολιτική και οικονομική σταθερότητα; Θέλει να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του; Ή θέλει αστάθεια, αβεβαιότητας και έναν φαύλο κύκλο εκλογών και αναταραχής που θα διαλύσει την οικονομία;

Αυτό είναι το τελικό δίλημμα. Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, δεν θα σβήσει απλά τα κεράκια του Σαμαρά που έχει γενέθλια και γίνεται 63 ετών. Με τις επιλογές του θα σβήσει ή θα ανάψει τη φλόγα της ελπίδας για κάτι καλύτερο. Και η σημερινή συγκέντρωση δεν θα έχει απλά επικοινωνιακή δυναμική, αλλά ουσία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα