Ο λαός θα καταδικάσει τις παρασιτικές τακτικές

Δυστυχώς στη Νέα Δημοκρατία κάποιοι επιχειρούν από τώρα να διασπάσουν το κόμμα και να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που θα προσφέρουν στο πιάτο την εξουσία για χρόνια στον Αλέξη Τσίπρα.

Με χτυπήματα κάτω από τη μέση, με διαρροές βρόμικες, με λάσπη από τα μαντρόσκυλα της δημοσιογραφίας για ένα κοκαλάκι, με στημένες δημοσκοπήσεις,

με τεχνητή ένταση σαν κι αυτήν που έστησε η Ντόρα και ο Βαγγέλας με την υποψηφιότητα στο ΕΛΚ.

Θα δούμε πολλά στην πορεία προς τις εκλογές. Οι προβοκάτσιες θα διαδέχονται η μία την άλλη, κυρίως από την πλευρά του μεταβατικού προέδρου. Προς τιμήν τους οι κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης δεν εμπλέκονται σε τέτοιες βρομιές. Κάνουν τον αγώνα τους με όποιες ελπίδες έχουν, λένε τα δικά τους, αγωνίζονται για το μέλλον τους και σίγουρα έχουν θέση στη νέα τάξη πραγμάτων που θα διαμορφωθεί στο κόμμα μετά την επιλογή νέου αρχηγού. Άλλωστε, κανείς σοβαρός και έντιμος Νεοδημοκράτης δεν περισσεύει.

Όμως, το περιβάλλον του Μεϊμαράκη και της Ντόρας με τι μούτρα θα σταθούν αργότερα έπειτα από αυτά που έχουν κάνει; Πώς θα αντικρύσουν τον κόσμο της ΝΔ όταν θα έχουν κάνει τα πάντα προκειμένου να μην «ξεγαντζωθούν» από το κόμμα που θεωρούν δικό τους;

Διαβάζουμε στα πρόθυμα παπαγαλάκια διαρροές από τους επαγγελματίες λασπολόγους ότι ο Σαμαράς μισεί τον Βαγγέλα επειδή φοβάται τον οικονομικό έλεγχο. Άλλοι άθλιοι καραγκιόζηδες της Παρά-δημοσιογραφίας χτυπάνε την οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού και άλλοι λένε ότι ο Τζιτζικώστας μιμείται τον Καραμανλή. Ή ότι στην ομιλία του ήταν αγχωμένος ή ότι εξόργισε τους Καραμανλικούς με διάφορες αναφορές του.

Για να μην πούμε ξανά για τις δημοσκοπήσεις των πληρωμένων λαδοπόντικων μιας αγοράς που ανάλογα με το χαρτζιλίκι που δίνεις βγάζει και αποτελέσματα.

Έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά, τα περισσότερα προέρχονται από το σύστημα Μεϊμαράκη που κάνει την τελευταία του προσπάθεια μπας και κρατηθεί στην πρώτη γραμμή. Μαζί του η απαξιωμένη και παντελώς κομπλεξική με τον Σαμαρά Ντόρα Μπακογιάννη. Η ήττα του 2009 της έχει αφήσει αγιάτρευτες πληγές και συμπλέγματα που δύσκολα θα αντιμετωπίσει. Για να μην υποστεί μια ακόμη ήττα κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει κάθε αντίπαλο του εκλεκτού της Βαγγέλα.

Όμως, κάποτε όλοι στη ΝΔ πρέπει να αποδεχθούν ότι η ανανέωση είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σώσει το κόμμα από τον γκρεμό. Αν μείνουν οι ίδιοι, αν κυβερνούν τη Συγγρού ο Βαγγέλας, η Ντόρα ή ο Αντώναρος να είστε σίγουροι ότι η ΝΔ θα βαρέσει διάλυση σε λίγους μήνες.

Είναι, λοιπόν, περισσότερο επιτακτική από ποτέ η αποδοχή της ήττας από το παλαιοκομματικό σύστημα. Αν δεν μπορούν να δεχθούν το νέο που έρχεται, αν δεν μπορούν να το χωνέψουν, τουλάχιστον ας κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο. Μεγάλη ζημιά κάνουν στο κόμμα και την πατρίδα με το να διχάζουν, να βάζουν φωτιές, να παίζουν βρόμικα παιχνίδια. Ο Τζιτζικώστας και δευτερευόντως ο Κυριάκος και ο Άδωνις δεν πρέπει να παρασυρθούν από την αθλιότητα των «συντρόφων» στο κόμμα. Πρέπει να κάνουν έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα αδιαφορώντας για τους γελοίους που «υπηρετούν» τον Τσίπρα.

Η ΝΔ χρειάζεται να ενωθούν όλοι οι νέοι και μαζί με την εμπειρία παλαιών στελεχών να την οδηγήσουν ψηλά. Σ’ αυτή τη νέα Νέα Δημοκρατία είναι σίγουρο ότι δεν χωράνε όσοι εδώ και καμιά 30αριά χρόνια ζουν παρασιτικά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα