Ο λαός έχει πάντα δίκαιο

07:44 2/5/2012 - Πηγή: Antinews

Γιατί οι εκλογές αυτές θα είναι μεταβατικές

Είναι τραγικό λάθος να επιτίθεται κανείς στους οπαδούς των νεόκοπων κομμάτων. Παράπονο εκφράζουν, πικρία και απογοήτευση για την στάση των μεγάλων κομμάτων εξουσίας. Και γιατί ούτε αυτοί πιστεύουν φυσικά ότι θα μας σώσουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Να διαμαρτυρηθούν θέλουν και να προειδοποιήσουν εκείνους που κυβέρνησαν

την Ελλάδα: «Αλλάξτε»

Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα πούμε ότι «ο λαός δεν ξέρει τι ψηφίζει». Γιατί ο λαός είναι σοφός και ψηφίζει πάντα υπέρ των συμφερόντων του. Αυτά τουλάχιστον που θεωρεί αυτός ως συμφέροντά του. Αν τα κόμματα δεν καταφέρνουν να τον πείσουν να ψηφίσει διαφορετικά, είναι δική τους ευθύνη.

Οι εκλογές αυτές θα είναι οι τελευταίες εκλογές του παλιού κόσμου. Ένας νέος κόσμος θα ανατείλει την Δευτέρα. Το πολιτικό σύστημα κατέρρευσε υπό το βάρος των ανομημάτων του. Η νέα εποχή θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο τέλος του πελατειακού κομματικού συστήματος και των κομματικών δεινοσαύρων που δυνάστευσαν τόσα χρόνια την ζωή μας. Ο πολιτικός χώρος θα αναδιαμορφωθεί πλήρως. Νέες πολιτικές δυνάμεις θα εμφανισθούν.

Σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη μεταπολίτευση, κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ με την σύμπραξη της επίσημης Αριστεράς κατάφεραν να τιθασεύσουν και να ελέγξουν το λαϊκό κίνημα που είχε διαμορφωθεί στην αντίσταση κατά της χούντας, σήμερα ο καθοριστικότερος παράγων των εξελίξεων είναι ο λαός.

Ο λαός αυτός δεν παρασύρεται πλέον από διχαστικά διλήμματα. Ούτε απο ευκολόπεπτες προπαγάνδες.  Γιατί η βασική αντίθεση στην σημερινή ελληνική κοινωνία δεν είναι πλέον ανάμεσα στην δεξιά και την αριστερά. Η βασική αντίθεση είναι ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού και την μικρή ελίτ του πλούτου και της διαπλοκής που επιμένει να “κυβερνά” τον τόπο.

Απέναντι σ΄ αυτή την ελίτ ορθώνει το ανάστημά της η «άλλη Ελλάδα». Η Ελλάδα του μόχθου, η Ελλάδα των απλών καθημερινών ανθρώπων που είδαν τα όνειρά τους να συντρίβονται, η Ελλάδα που αντιστέκεται.

Αυτή η Ελλάδα θα απαγγείλει την ετυμηγορία της Ιστορίας την Κυριακή. Κι αυτήν την Ελλάδα πρέπει να το καταλάβουν καλά σε όλα τα κόμματα, όσο είναι ακόμα καιρός.

Ισχύει ωστόσο πάντα ότι όταν το παλιό πεθαίνει, το νέο αργεί να γεννηθεί. Αυτό κατά την γνώμη μας ισχύει μέχρι στιγμής σε αυτήν την προεκλογική περίοδο.  Ενώ δηλαδή τρέχουμε προς το αύριο, το τραίνο της ιστορίας επιχειρούν να το οδηγήσουν δυνάμεις του χθες. Ένα μεγάλο φάσμα κομμάτων και αποκομμάτων που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να θολώνουν τα νερά και να διευκολύνουν τα σχέδια της διαπλοκής που εξυπηρετούνται από τον κατακερματισμό της πολιτικής σκηνής.

Παράδειγμα το κόμμα του Καμμένου όπου μια ομάδα υπουργών και βουλευτών, λαμπρών εκπροσώπων του παλαιοκομματισμού και του συντεχνιασμού επιχειρούν να εκφράσουν την αγανάκτηση του κόσμου για το μνημόνιο και την πικρία μερίδας της βάσης της ΝΔ.

Παράδειγμα η Χρυσή Αυγή – αν είναι δυνατόν να μπει στην Βουλή των Ελλήνων ένα φασιστικό κόμμα που εκμεταλλεύεται την αγωνία των πιο λο

Keywords
Τυχαία Θέματα