Ο κοροναϊός "θερίζει" και τον ΣΥΡΙΖΑ

14:29 8/3/2020 - Πηγή: Antinews

Στον αέρα έχει τιναχτεί όλος ο οδικός χάρτης του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το Συνέδριο του κόμματος , το οποίο είναι προγραμματισμένο για τα μέσα του Μαϊου.

Συναγερμός

Θεωρητικά, το συνέδριο "μετασχηματισμού" του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ο τελευταίος σταθμός σε μια μακρά πορεία "προπαρασκευαστικών" εκδηλώσεων.

Ήδη αναβλήθηκε το συνέδριο της Νεολαίας του κόμματος το οποίο αναμενόταν να πραγματοποιηθεί αυτές τις ημέρες (5-8

Μαρτίου) , καθώς και το προσυνέδριο στην Λάρισα (εκεί όπου θα γεννιόταν η "κεντροδεξιά" συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σε αναβολή πάει και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ( είχε εξ αναβολής προγραμματιστεί για το επόμενο σαββατοκύριακο).

Όλες οι παραπάνω αναβολές οφείλονται τυπικά στον "κοροναίό" που προκαλεί αυξημένη ανησυχία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναβολές

Η αναβολή του Συνεδρίου της Νεολαίας πάντως ( παρά την επιμονή του γραμματέα του κόμματος Σ. Αλεξίου να πραγματοποιηθεί), είναι βέβαιον ότι δεν δυσαρέστησε τον Αλέξη Τσίπρα.

Αντιθέτως: Με δεδομένη την αντίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην "γραμμή" και τα συνθήματα της Νεολαίας ( θα ζήσουμε όλοι μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες) που "βραχυκύκλωσαν" το κόμμα μόλις ξέσπασε η κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο κ. Τσίπρας μάλλον δεν είχε προτεραιότητα την πραγματοποίηση του εν λόγω συνεδρίου.

Ήδη η διάσταση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΠΑΣΠίτες που βρίσκονται πλέον κοντά στον Α. Τσίπρα αλλά όχι και στη Νεολαία του κόμματος και αρνούνται να ενσωματωθούν οργανικά σε αυτή, έχει προκαλέσει ήδη πονοκεφάλους στην Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι "αποκορύφωμα" των παράλληλων δρόμων που ακολουθούν οι Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ με την ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ ( που αυτομόλησε και έφυγε από το ΚΙΝΑΛ), ήταν η εμφάνιση των δύο μπλοκ στην εκδήλωση του Ταε Κβο ντο, προ ημερών, όπου το καθένα φώναζε τα ...δικά του συνθήματα.

Διεθνές Συνέδριο

Στο μεταξύ, πιθανότατα θα αναβληθεί και η πραγματοποίηση του Διεθνούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ( 3-4 Απριλίου) , εκεί όπου φιλοδοξούσαν στην Κουμουνδούρου να παρουσιαστεί σε αδρές γραμμές το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα παρουσία εμβληματικών ευρωπαίων αξιωματούχων και της ευρωσοσιαλδημοκρατίας.

Οι ακυρώσεις ( λόγω κοροναίου, λένε οι πληροφορίες) ενισχύουν την απόφαση της Κουμουνδούρου να αναβάλει και αυτή την κομματική εκδήλωση από την οποία η ηγεσία ανέμενε σημαντικά οφέλη σε ό,τι αφορά τις ζυμώσεις του υπο κατασκευή νέου ΣΥΡΙΖΑ με προσωπικότητες και αξιωματούχους της ευρωπαικής σοσιαλδημοκρατίας και των πρασίνων, κυρίως.

Υπό το πρίσμα αυτό, το "χαμένο" έδαφος θα επιχειρήσει σύμφωνα με πληροφορίες να καλύψει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επικείμενη προσύνοδο των ευρωσοσιαλιστών της Ε.Ε στα τέλη του Μαρτίου, στην οποία θα ξαναδώσει το "παρών" ο κ. Τσίπρας ως προσκεκλημένος παρατηρητής.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα