Ο Κασσελάκης τώρα στον Χατζηνικολάου και ο Μητσοτάκης τότε στον Λαζόπουλο…

Του Κώστα Πρώιμου

Εάν πιστεύουμε πως ο κύριος Κασσελάκης στην ηλικία των τριάντα πέντε χόρτασε τον πολυτελή βίο που διάγει και αναζήτησε νέες πνευματικού και πολιτικού τύπου περιπέτειες εις το όνομα της μικρής γενέτειράς του χωράς μόνο και μόνο για να ανατροφοδοτήσει ευσεβείς πόθους και να υπερκεράσει τον υλικό του κορεσμό δεν πειράζει! Εξάλλου ακόμη και αυτό το ιδιαιτέρως ρομαντικό σενάριο για τα μέτρα και τα σταθμά της αδυσώπητης γεωπολιτικής γράφτηκε και ξαναγράφτηκε προσφάτως και δημοσιεύθηκε σε ελληνικά ΜΜΕ!

Προφανώς ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει ούτε το

παρελθόν ούτε τις εγχώριες παρέες του νεόκοπου προέδρου του… ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, εν προκειμένω ο ξενομπάτης σύμφωνα με μια λαϊκή τραγουδίστρια που προσπάθησε να ερμηνεύσει στα βαθιά της πολιτικής με την απόδοση του ανωτέρω χαρακτηρισμού στον Κασσελάκη προχωρά ακάθεκτος. Πέτυχε τους εσωκομματικούς του εχθρούς στο αριστερό δόξα πατρί και καθόλου ΣΥΡΙΖΑ αφού για τους τελευταίους «υπερασπιστές» ενός κόμματος η διάσπασή του θυμίζει λίγο το τέλος του Βυζαντίου. Πώς όμως συνδέεται η εύκολη διεισδυτικότητα ενός «πολιτικού ξενιστή» στο «σώμα και το αίμα» της νεοελληνικής κοινωνίας; Μα με την ίδια λογική διασύνδεσης που ο αμφιλεγόμενος και αδοκίμαστος Κασσελάκης θα βρεθεί όπως μάθαμε την προσεχή Πέμπτη στα μεγάλα σαλόνια της επικοινωνίας στο «ενώπιος ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ας μην απορούμε καθώς με συγκεκριμένες και ισχυρές παρέες των Σπετσών περνά και χαίρεται τα καλοκαίρια του ο κ. Κασσελάκης. Το αξιοσημείωτο και διόλου τυχαίο κατά την άποψη μας είναι πως το νησί – έμβλημα της κοσμικότητας και τόπος συνάντησης παλαιών οικογενειών βρίσκεται στην… εξώπορτα της εξοχικής κατοικίας του αφεντικού του ΑΝΤ1 που δεσπόζει σε απόσταση αναπνοής στην απέναντι ακτή του Αγίου Αιμιλιανού.

Παραθέτουμε ακόμη μια πληροφορία η οποία όμως προς το παρόν θα παραμείνει σε επίπεδο εικασίας μέχρι να αποδειχτεί ή να διαψευστεί νομοτελειακά: Το δήθεν αναπάντεχο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που θεωρητικά χάρισε ακόμη μια θλιβερή τετραετία εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, ίσως να μην ήταν και τόσο απρόσμενο για τους κύκλους της παρασιτικής ελίτ και των ημετέρων της (μεγαλο-δημοσιογράφοι, νομενκλατούρα κλπ). Συν τοις άλλοις, η φυγή Τσίπρα προφανώς ήταν καλοσχεδιασμένη σαν να ήταν έτοιμος ψυχολογικά από καιρό. Για την ενδεχόμενη επάνοδό του θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο πολλά και διάφορα τα οποία προς το παρόν είναι επιμελώς κρυμμένα πίσω από τις τεράστιες κουρτίνες της διαπλοκής.

Είναι δεδομένο για κύκλους του εξωτερικού που διακινούν συνήθως έγκυρες πληροφορίες πως η ξαφνική εμφάνιση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας του εκκαθαριστή – Κασσελάκη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη τόσο με τη σοβαρή ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και ειδικά με το Ισραήλ, όσο και με τις δυσμενείς εξελίξεις και την αρνητική τροπή που παίρνει σταδιακά το Ουκρανικό για δυτικούς και φιλοδυτικούς.

Στον νέο ακόμη πιο τρομακτικό κόσμο που χωρίς σοβαρές αντιστάσεις ανατέλλει, ένα κόμμα τύπου SPD με επικεφαλής κάποιον με τα χαρακτηριστικά του Στέφανου Κασσελάκη θα μπορούσε άμεσα να εναρμονιστεί και να συμμορφωθεί προς τις νέες πολυδιάστατες και εξειδικευμένες υποδείξεις των παγκόσμιων αφεντικών.

Ας μη βιαστούμε να κρίνουμε και να προδικάσουμε τα «αλλότρια» όχι ασφαλώς εξ ιδίων αλλά μόνο από το «φαίνεσθαι». Αρκεί να θυμηθούμε μια εποχή όχι και τόσο μακρινή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά ήταν σχεδόν σε καθημερινή βάση «πελάτης» στο τηλεοπτικό Αλ-Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου. Ο διάσημος και καυστικός με το χιούμορ του κωμικός τον γλεντούσε δεόντως. Κανείς τότε λόγω της πολιτικής αποδόμησης που υφίστατο υπό την καταλυτική επίδραση της σάτιρας ο Μητσοτάκης δε θα μπορούσε ούτε καν να διανοηθεί πως μετά από μερικά χρόνια ο ίδιος όχι μόνο θα αναλάμβανε το τιμόνι της χώρας αλλά και θα μακροημέρευε πολιτικά δοξαζόμενος σε σημείο άκρως προκλητικό από μια πλειάδα συστημικών μέσων ενημέρωσης.

Πολλοί πολιτικοί παρατηρητές ήδη γράφουν πως το σύστημα Κασσελάκη θα «φάει» την πρώτη και καθοριστική για το μέλλον του σφαλιάρα στα μαρμαρένια αλώνια των επικείμενων ευρωεκλογών. Πρόωρα και ανερμάτιστα συμπεράσματα είναι αυτά. Καλύτερα να είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε τι πρόκειται να ξημερώσει για όλους μας μέχρι τον Μάιο και τότε τα ξαναλέμε…

The post Ο Κασσελάκης τώρα στον Χατζηνικολάου και ο Μητσοτάκης τότε στον Λαζόπουλο… appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα