Ο “χειρότερος υπουργός Οικονομικών” και ο Καρατζαφέρης …πιέζουν Σαμαρά

Ήδη από χθες, το ΠΑΣΟΚ είχε δώσει γραμμή σε «Έθνος» και «ΝΕΑ» να αυξήσουν τις πιέσεις τους με άρθρα και δημοσιεύματα, προκειμένου να υπογράψει ο Α. Σαμαράς το τελεσίγραφο της Μέρκελ. Σήμερα, πριν από λίγο ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε τον Α. Σαμαρά

να «αναλάβει τις ευθύνες του εντός της ημέρας» και για να δώσει έμφαση, συνέστησε στα κόμματα από του βήματος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής «Να μην παίζουν με τη φωτιά»…!

«Υπάρχει μπλόφα; Πιστεύει κανείς πως δεν θα κινδυνεύσουν να μας αφήσουν ακάλυπτους αν δεν κάνουμε ότι πρέπει σε οργανωτικό, πολιτικό επίπεδο…; Ξέρουν (εταίροι) ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας και τι συνιστά ενέργεια που έχει γενικότερη επίπτωση για ευρωζώνη. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δεν έχουμε την ευχέρεια να παίζουμε με τη φωτιά» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βενιζέλος για να αυξήσει την πίεση προς τη Συγγρού: «Είμαι βέβαιος ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολιτικές ηγεσίες με συναίσθηση ευθύνης, θα κάνουν αμέσως, εντός της ημέρας, όλα όσα πρέπει να γίνουν για να ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία για 6η δόση και το Eurogroup την ερχόμενη Τρίτη να δρομολογήσει εκταμίευση…, ώστε να εκρεύσουν στα ταμεία τα χρήματα πριν τις 15 Δεκ. Αυτό το λέω ως ταμίας και υπουργός Οικονομικών του κράτους».

Βάζοντας δε και το απαραίτητο κερασάκι στην …τούρτα πρόσθεσε: Όποιος θέλει εκλογές γρήγορα πρέπει να θέλει να γίνονται όλα γρήγορα αρχής γινομένης με την 6η δόση

Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα; Είπε ο Βενιζέλος: Ψηφίζουμε προϋπολογισμό πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 8 Δεκ. Αρχίζουμε διαπραγματεύσεις για νέο πρόγραμμα αμέσως μόλις γίνει η εκταμίευση της 6ης δόσης. Τα εμφανίζουμε ενώπιον της Βουλής για να ψηφιστεί με τη μέγιστη πλειοψηφία, τα 4/5. Θα θέλαμε να γίνει εντός Δεκεμβρίου αλλά η εκτίμηση των συνομιλητών μας είναι ότι θα γίνει στις αρχές Ιανουαρίου. Εάν εκταμιευτεί η 6η δόση – που θα εκταμιευτεί πιστεύω, γιατί είμαστε όλοι υπεύθυνοι – θα πάμε σε νέο πρόγραμμα και εκταμίευση των 80 δις.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης από την  άλλη μεριά κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι. Ο ίδιος δήλωσε στον Real FM πως εάν δεν υπάρξουν οι υπογραφές που ζητούν οι ξένοι, τότε δεν θα υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν την 1η και 15η του μηνός οι μισθοί και οι συντάξεις. “Θα με κυνηγά εμένα όλη Ελλάδα; H πρώτη δηλαδή μεγάλη μου πατριωτική πράξη θα είναι να στερήσω μισθούς και συντάξεις από τον ελληνικό λαό;”, αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης.

Όπως δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση και “ή κάνουμε ότι έχουμε συμφωνήσει, ή πτωχεύουμε και οδηγούμαστε σε διεθνή απομόνωση”. Προειδοποίησε ότι εάν δεν πληρωθεί το ομόλογο ύψους 2 δισ. ευρώ που λήγει στις 16 Δεκεμβρίου “τότε πτωχεύουμε και μετά έρχεται το χάος”.

Τέλος εκτίμησε ότι η ημερομηνία των εκλογών “πηγαίνει λίγο πιο πίσω” γιατί, όπως είπε, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Αntiκοινοβουλευτικός                                  

Keywords
Τυχαία Θέματα