Ο Αλέξης Τσίπρας στο … “απέραντο φρενοκομείο”

10:01 7/3/2013 - Πηγή: Antinews

Ο πολιτικός… πολιτισμός που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να περάσει το κατώφλι του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» δεν είναι πρωτόγνωρος. Έχει πάει άλλωστε και ο Χαρίλαος Φλωράκης σε ανάλογη εκδήλωση και δεν είναι και κακό να έρχονται κοντά οι διάφορες πλευρές του πολιτικού φάσματος.

Ωστόσο, πρέπει να έχεις και πολιτική σταθερότητα εκτός από πολιτισμό. Δε μπορεί τη μια να αποθεώνεις τον Καραμανλή και την άλλη να χαϊδεύεις τους κουκουλοφόρους. Δε μπορεί να εγκωμιάζεις τον άνθρωπο που οδήγησε την Ελλάδα

μακριά από τα τριτοκοσμικά μονοπάτια, που είπε και ο πρωθυπουργός, και από την άλλη να είσαι αυτός που πριμοδοτεί σκηνικά βίας στη χώρα. Επιθέσεις σε επιχειρήσεις, διώξιμο επενδύσεων, ανοχή σε κάθε μορφής «αριστερή» βία, διότι αυτή είναι καλύτερη από την άλλη.

Είναι τέτοιες οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα που θα κάνει το υπερατλαντικό άλμα για να πάει στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες, αφού πρώτα έδωσε τα διαπιστευτήριά του, στον βασικό εχθρό του αποθανόντος προέδρου της Βενεζουέλας. Οι όψιμοι φίλοι του κ. Τσίπρα, οι Αμερικανοί, ήταν ο «Σατανάς» για τον Τσάβες, αυτός που θα πάει να τιμήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ασφαλώς δύσκολο να πατάς σταθερά σε δύο βάρκες. Κάποια από τις δύο θα μπατάρει και θα πέσεις στο νερό, που έλεγε και ο Ζαχαριάδης στον Βαφειάδη.Και δε μπορεί να είσαι τη μια μέρα Αλέξης… Καραμανλής και την επόμενη Αλέξης… Τσίπρας. Πρέπει ν αποφασίσεις με ποιους θα πάς και ποιους θα αφήσεις.

Δε μπορεί στην ίδια ομιλία να εκθειάζεις έναν πολιτικό που ούτε τον γνώρισες ούτε έχεις ιδεολογική σχέση μαζί του και από την άλλη να αφήνεις αιχμές για τον νυν πρωθυπουργό. «Δεν υπήρξε ποτέ παθητικός αποδέκτης εντολών ούτε παρατηρητής των συσχετισμών», είπε ο κ. Τσίπρας ενθυμούμενος προφανώς το αριστερό του αντιπολιτευτικό παρελθόν παράλληλα με το «γλείψιμο» στο καραμανλικό στρατόπεδο.

Η πλάκα ήταν όταν είπε για τους μεγάλους ηγέτες της Μεταπολίτευσης και αναφέρθηκε στον Καραμανλή, τον Παπανδρέου και τον Φλωράκη. Μόνο τον Μητσοτάκη και τον Σημίτη ξέχασε.

Θυμήθηκε, χωρίς να έχει ιδέα φυσικά, ότι ο Καραμανλής έλεγε τα γνωστά… γαλλικά του και αυτά θα χρησιμοποιούσε και στην κατάσταση που είναι σήμερα η Ελλάδα. Δεν ξέρει, όμως, ότι ο Καραμανλής θα έκανε τα πάντα να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, τη Δύση, τον πολιτισμό και θα άρχιζε τα γαλλικά του αν έβλεπε βίλες Αμαλίες, Διαμαντόπουλους και Κουράκηδες.

Πολλές οι αντιφάσεις λοιπόν μιας… αντιφατικής προσωπικότητας (λέμε τώρα) όπως είναι ο κ. Τσίπρας. Ίσως θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν τον άφηναν να βγάλει λόγο και για τον Τσάβες. Είμαστε σίγουροι ότι θα επιβεβαίωνε τον Κ. Καραμανλή που έλεγε για το απέραντο φρενοκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα