Ντροπή στους χαρτογιακάδες

Για τα πρωτογενή πλεονάσματα τα βαμμένα με αίμα και με ψέμα σας έχουμε ενημερώσει. Μακάρι να είχαμε περίσσεμα από ανάπτυξη κι όχι από την άγρια υπερφορολόγηση και τη στάση πληρωμών για τα οποία η κυβέρνηση πανηγυρίζει.

Δεν μπορούμε, όμως, να μην αναφερθούμε στον ξεφτιλισμένο Πολ Τόμσεν και γενικότερα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτός ο άθλιος τύπος παραδέχθηκε χθες, έστω και με μισόλογα, ότι υποτίμησε την Ελλάδα

και τις επιπτώσεις των capital controls γι’ αυτό έπεσε έξω στις προβλέψεις του για το πρωτογενές πλεόνασμα. Να θυμίσουμε ότι με τις δικές του εισηγήσεις το ΔΝΤ βγάζει τις εκθέσεις του. Είχε προβλέψει λοιπόν για το 2016 πλεόνασμα μόλις 0,1% για να αναθεωρήσει πριν από δύο ημέρες σε 3,3%. Αλλά και σ’ αυτό έπεσε έξω αφού η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε 3,9% και η… κυβέρνηση 4,2%.

Ο Τόμσεν μάλιστα είπε χθες ότι υπερεκτίμησε τα δεδομένα στην αρχή της κρίσης και γι’ αυτό είχαν μπει εκείνοι οι λάθος πολλαπλασιαστές και τώρα υποτίμησε τα στοιχεία της οικονομίας και κυρίως την αύξηση των εσόδων που προήλθε από τις ηλεκτρονικές πληρωμές στις οποίες οδηγήθηκαν οι Έλληνες λόγω των capital controls.

Τόσο κυνική ομολογία δεν έχει υπάρξει αλλά ούτε μια συγγνώμη. Ακόμη και ο Σόιμπλε τα πήρε στο κρανίο και είπε ότι είναι πιο αξιόπιστα τα ελληνικά στοιχεία απ’ ότι του ΔΝΤ.

Το Ταμείο που έφερε ο Γ. Παπανδρέου, παίζει με εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές δίνοντας λάθος στοιχεία και ζητώντας νέα μέτρα. Το ΔΝΤ είναι αυτό που έχει παίξει βρόμικο ρόλο στην ελληνική κρίση και κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ένα δικαστήριο για να δικάσει όλους αυτούς τους άχρηστους οικονομολόγους που κάνουν συνέχεια λάθη για την ελληνική οικονομία σπρώχνοντας στην απόγνωση έναν ολόκληρο λαό.

Κανονικά θα έπρεπε να υπάρξει κάποιος που θα στείλει στο διάολο τον Τόμσεν και την Βελκουλέσκου, να τους απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα γιατί εγκλημάτισαν σε βάρος της Ελλάδας. Ας σκίσουν τα πτυχία τους όλοι αυτοί οι σκιτζήδες που έχουν πέσει τόσο έξω, που δεν υπολόγισαν τις θυσίες του κόσμου, που δεν σκέφτηκαν ότι οι Έλληνες πληρώνουν τους φόρους τους και αντέχουν στην υπερφορολόγησή τους. Αυτό είναι ένα μάθημα που θα έπρεπε να προκαλέσει τουλάχιστον ντροπή στους χαρτογιακάδες τεχνοκράτες που παίρνουν εκατομμύρια για να παίζουν με τις τύχες των λαών και με το μέλλον των παιδιών μας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα