Νταϊσελμπλούμ: Έχουμε συμφωνήσει στο 95% των μέτρων για την Ελλάδα

Αύριο Τετάρτη πρόκειται να αποφασίσει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ για το εάν θα πρέπει αν συγκληθεί έκτακτο Eurogroup την Πέμπτη για την Ελλάδα, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στο Ολλανδικό δίκτυο RTLZ. «Θα έχουμε πιθανότατα ένα νέο Eurogroup την Πέμπτη για να οριστικοποιήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Eurogroup.

Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ.Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως έχει συμφωνηθεί με την Αθήνα

το 95% των μέτρων που πρέπει να ληφθούν.

«Το 95% του πακέτου των μέτρων πρέπει να ληφθούν ούτως ή άλλως, πρόκειται για έναν αριθμό μεγάλων μεταρρυθμιστικών μέτρων, μέτρων που θα βάλουν και πάλι σε τάξη τον προϋπολογισμό, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, συγκλίνουμε στο 95%, νομίζω συμφωνούμε σε αυτό», είπε ο ολλανδός υπουργός.

«Είπαμε επίσης ότι επειδή υπάρχει αβεβαιότητα σε πολλά σημεία και επειδή οι προβλέψεις του ΔΝΤ είναι πιο ‘γκρίζες’, πρέπει να έχουμε ένα προληπτικό πακέτο μέτρων πάνω στο οποίο εργάζονται αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για τα μέτρα αυτά. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όταν ξεκαθαριστούν και οι δύο αυτές εκκρεμότητες, τότε μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Πηγή:e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα