Νέος “εχθρός” για τον Πλατινί

Πόλεμο με …ακόμη ένα «εχθρό» του ποδοσφαίρου είναι διατεθειμένος να ανοίξει ο Μισέλ Πλατινί όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανική εφημερίδα. Ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν σκοπεύει, όσο παραμένει στη θέση του, να αφήσει την τεχνολογία να διεισδύσει στο ποδόσφαιρο πέρα από τον έλεγχο της γραμμής του τέρματος.

«Πιστεύω ότι το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται καλύτερα πολλά πράγματα από ό,τι οι μηχανές. Δεν ήθελα να καθιερωθεί

η τεχνολογία γραμμής, γιατί μετά θα μπορούσε να επεκταθεί στα πέναλτι, τα οφσάιντ κλπ. Στη Γαλλία έγινε κάτι τέτοιο και καταστράφηκε το άθλημα με τις συνεχείς διακοπές. Όμως με την αύξηση των διαιτητών έχουν μειωθεί στο μισό τα λάθη. Επιπλέον, η τεχνολογία στοιχίζει πολύ ακριβά. Είμαι πρόθυμος να εξετάσουμε την εφαρμογή της τεχνολογίας γραμμής στο Euro 2016, αλλά πάντα με την παρουσία πέντε διαιτητών” τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην “As” ενώ για τον ομόλογο του της FIFA Σεπ Μπλάτερ είπε . “Ο Μπλάτερ είναι μεγαλύτερος από μένα, αλλά έχει μοντέρνο μυαλό. Με έπεισε για την τεχνολογία γραμμής, αλλά ξέρει πως δεν πρόκειται να πάω παρακάτω”.

Ο Μισέλ Πλατινί ήταν ακόμη πιο προβληματισμένος για το φαινόμενο των στημένων αγώνων που παρουσιάζονται τελευταία σε πολλές χώρες

«Τα στημένα παιχνίδια είναι η μεγαλύτερη απειλή για το ποδόσφαιρο. Για τον απλούστατο λόγο ότι αν ένα αποτέλεσμα είναι γνωστό πριν από το παιχνίδι, το άθλημά μας τελείωσε. Τα στημένα είναι ένα εγγενές πρόβλημα που κατατρώει το ποδόσφαιρο από τα ίδια του τα σπλάχνα. Η UEFA βρίσκεται σε συνεργασία με την αστυνομία για την αντιμετώπισή του, αλλά δεν αρκεί αυτό. Πρέπει όλοι εμείς που αποτελούμε το άθλημα να τα καταπολεμήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα