Νέο πονοκέφαλο στον Τραμπ… προκαλεί η Ρωσία

12:15 6/8/2018 - Πηγή: Antinews

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με αναρτήσεις του χθες στο Twitter άφησε να εννοηθεί ότι δεν ανησυχεί σχετικά με το ενδεχόμενο να προκύψουν νομικά θέματα από την εμπλοκή του γιου του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στην περιβόητη συνάντηση που έγινε στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο 2016, μεταδίδει το ABC News.

Ο ίδιος χαρακτήρισε

το όλο θέμα ως “ένα συνολικό κατασκεύασμα” επισημαίνοντας τον προβληματισμό του “για τη συνάντηση που είχε ο υπέροχος γιος μου, Ντόναλντ, στον Πύργο Τραμπ”.

Ο Τραμπ αντέδρασε με τις αναρτήσεις αυτές σε δημοσιεύματα της εφημερίδας “The Washington Post” κι άλλων ΜΜΕ.Οι αναρτήσεις έγιναν σε μία περίοδο κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει την κριτική που ασκεί σε ιδιωτικές του συζητήσεις για την έρευνα που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, η οποία αφορά την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Πάντως όλα δείχνουν ότι απασχολεί τον Τραμπ μήπως ο Τραμπ Τζούνιορ βρεθεί αντιμέτωπος με την έρευνα του Μάλερ. Η συνάντηση στον Πύργο Τραμπ οργανώθηκε από τον Τραμπ Τζούνιορ με Ρώσους που είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα έδιναν επιζήμιες πληροφορίες για την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. Οι συνθήκες και το γενικότερο περιβάλλον διεξαγωγής της συνάντησης αυτής ενδιαφέρει τον Μάλερ, ο οποίος διερευνά πιθανή διάπραξη συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας.

Ο δικηγόρος του προέδρου Τραμπ, ο Τζέι Σεκουλόου, δήλωσε χθες στο ABC News και στην εκπομπή του Τζορτζ Στεφανόπουλος “This Week” ότι δεν έχει αντιληφθεί ότι ο Τραμπ Τζούνιορ έχει γίνει στόχος της έρευνας του Μάλερ.“Δεν εκπροσωπώ τον Ντόναλντ Τζούνιορ, αλλά θα σας πω, δεν γνωρίζω καθόλου αν ο Ντόναλντ Τζούνιορ έχει ενημερωθεί ότι είναι στόχος οποιασδήποτε έρευνας ούτε γνωρίζω αν έχει καταθέσει στον ειδικό ανακριτή”, είπε.

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης τον ισχυρισμό του προέδρου ότι δεν υπάρχει κάτι νομικά επιλήψιμο σχετικά με τον Τραμπ Τζούνιορ και τη συνάντηση τον Ιούνιο του 2016 με τους Ρώσους.

“Λοιπόν, η ερώτηση είναι: ‘Πώς μπορούσε να είναι παράνομη;’”, αναρωτήθηκε ο Σεκουλόου για τη συνάντηση αυτή. “Όταν κοιτάς τη συνάντηση αυτή που έγινε πριν από δύο χρόνια, η ερώτηση είναι: ‘Ποιος νόμος, ποιο καταστατικό ή άλλη νομική διάταξη ή κανονισμός έχει παραβιαστεί; Κανείς δεν επικεντρώνεται σε μία τέτοια παραβίαση”, συμπλήρωσε.

Ο Στεφανόπουλος αντέτεινε: “Λοιπόν, πράγματι έχουν επικεντρωθεί σε αρκετά θέματα. Μεταξύ αυτών, η διάπραξη συνωμοσίας για την εξαπάτηση των ΗΠΑ. Αυτή μπορεί να είναι μία από τις πιθανές κατηγορίες. Η βοήθεια και η υπόθαλψη συνωμοσίας”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε χθες στην ανάρτησή του στο Twitter ότι η συνάντηση στον Πύργο Τραμπ έγινε προκειμένου “να ληφθούν πληροφορίες για έναν αντίπαλο”.

Η παραδοχή αυτή του Τραμπ διαφοροποιείται από την αρχική προεδρική ανακοίνωση που άφηνε να εννοηθεί ότι πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί το θέμα των αμβλώσεων.

Ωστόσο, αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Τραμπ Τζούνιορ κι άλλα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ συναντήθηκαν με μία δικηγόρο από τη Ρωσία, ενώ είχαν λάβει την υπόσχεση ότι θα λάμβαναν επιβαρυντικές πληροφορίες για την Κλίντον.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ μέσω του Twitter επανέλαβε χθες τον ισχυρισμό του ότι δεν είχε ενημερωθεί προηγουμένως για τη συνάντηση στον Πύργο Τραμπ.

Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, ο Μάικλ Κόεν, που έχει διακόψει τις σχέσεις του με τον Αμερικανό πρόεδρο, δήλωσε ότι ο Τραμπ είχε ενημερωθεί για τη συνάντηση πριν αυτή πραγματοποιηθεί.

Πηγή: ABC News, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα