Νεκρός πυροτεχνουργός του Στρατού

Η είδηση τραγική. Ένας ανθυπολοχαγός πυροτεχνουργός του Στρατού σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διαδικασία εξουδετέρωσης άσκαστων οβίδων στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» στα «Λάβαρα» του Έβρου.

Ένα ακόμη απίστευτο δυστύχημα για ένα παλικάρι που υπηρετεί τον ελληνικό στρατό, έναν ανθυπολοχαγό και δύο ακόμη μονιμάδες που καλούνται να τα βάλουν με τη φωτιά και το θάνατο. Τελικά η εξουδετέρωση οβίδων δεν είναι και τόσο ρουτινιάρικη υπόθεση και ασφαλώς θα πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας. Αν είχαν ληφθεί δηλαδή τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

ώστε να μη συμβεί κάτι τέτοιο.

Αυτό, όμως, που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι παλικάρια που υπηρετούν στο Στρατό αναγκάζονται να παλέψουν με το θάνατο και είναι αντιμέτωποι καθημερινά με απίστευτους κινδύνους για ποιο λόγο; Για μισθούς πείνας. Κάτω από αντίξοες συνθήκες καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους με αμοιβές που είναι ντροπή και να τις λένε. Με 700 και 1.000 ευρώ το μήνα για να πηγαίνουν να εξουδετερώνουν βόμβες. Κι εμείς συζητάμε στην Αθήνα αν θα πρέπει να απολυθούν επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, ισοβίτες που παίρνουν ακόμη μισθό.

Κάποιος πρέπει να ακούσει τις φωνές των στρατιωτικών διότι δεν είναι φωνές διαμαρτυρίας. Είναι φωνές αγωνίας για την επιβίωσή τους. Η προχθεσινή συγκέντρωση των ένστολων στην Αθήνα ήταν το μήνυμα. Η σημερινή τραγωδία είναι η «καμπάνα» που χτυπά για τις συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να δουλεύουν οι στρατιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα