Νέες υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από το Αγαθονήσι

Νέες υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι πραγματοποίησε ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16, μια μόλις ημέρα μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην περιοχή.

Τα F16 πέταξαν πάνω από το νησί στις 10:44, ενώ λίγο νωρίτερα το ίδιο ζεύγος πραγματοποίησε υπερπτήση στο Φαρμακονήσι, σε ύψος 24.000 ποδών και οι δύο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο τουρκικός Τύπος αναφέρθηκε εκτενώς στην επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι,

λέγοντας πως "επισκέφθηκε τουρκικό έδαφος".

Αναλυτικότερα η τουρκική Haberler ανέφερε: "Στα ακριτικά νησιά βρέθηκε σήμερα η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε φυλάκια και συγκεκριμένα εμφανίστηκε στο υπό ελληνική κατοχή νησί Αγαθονήσι!',

Σε άλλο δημοσίευμα, αυτό της Sözcü, αναφερόταν χαρακτηριστικά: "Πρόκληση από την πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας προς την Τουρκία. Επισκέφθηκε το Eşek adası που ανήκει στο νομό Αϊδινίου!! Η Σακελλαροπούλου πήγε με ελικόπτερο στο τουρκικό αυτό έδαφος".

Βέβαια, σε κάποια από τα δημοσιεύματα, δεν κρατήθηκαν και βγήκε στην επιφάνεια η πραγματική αιτία του παραληρήματος, που δεν είναι άλλη από τη λαχτάρα για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Σε δημοσίευμα της Yeni Şafak μεταξύ των υπολοίπων τονίζεται: ''Η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης, όπως και την Συνθήκη του Παρισιού, με την Αθήνα να έχει τοποθετήσει στρατό σε συγκεκριμένα νησιά στο Αιγαίο''.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα