Νέες εσωκομματικές «γκρίνιες» στη ΝΔ

Δεν φθάνει που η Ν.Δ. έχει να αντιμετωπίσει το θέμα της στρατηγικής της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, έχει να αντιμετωπίσει και παρασκηνιακές αντιδράσεις για μια σειρά από κινήσεις της ενόψει του συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αρχίσει και καταγράφονται εντάσεις και ενστάσεις για το νέο οργανόγραμμα του κόμματος και λέγεται ότι σημείο σύγκρουσης αποτελεί το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη να περιοριστεί ο αριθμός των μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει η Π.Ε. που σήμερα αριθμεί περί

τους 500 εκλεγμένους και μη, να μειωθεί σε περίπου 150 μέλη και όλοι να είναι αιρετά μέλη. Αυτό σημαίνει ότι οι σύνεδροι θα πρέπει να δεχθούν τη μείωση της…κομματικής πίτας με ότι αυτό σημαίνει για την πορεία και των ίδιων, αφού ουσιαστικά θα κληθούν να υιοθετήσουν την αυτοκατάργησή τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πολλοί δεν θα έχουν ρόλο και με δεδομένο πως θα υπάρξουν και πολιτικές μετεγγραφές, στα πλαίσια της διεύρυνσης, τότε αλλάζουν και τα εσωκομματικά δεδομένα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει συγκεκριμένο σχέδιο για τον έλεγχο του κόμματος και αρχίζει να αχνοφαίνεται πως θα υπάρξει μεγάλη μάχη για την επιρροή στα όργανα του κόμματος, ενώ στο επίκεντρο υπάρχουν οι «καραμανλικοί» που θα δώσουν αγώνα επιβίωσης για να διατηρήσουν τα… πρωτεία στο κόμμα.

Και δεν φθάνει μόνο αυτό, αλλά μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει και η πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη και η οποία θα κατατεθεί στο συνέδριο, ώστε οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος να προεπιλεγούν από τη βάση της Ν.Δ.

Παράλληλα, από ορισμένα κέντρα της νέας ηγεσίας διακινείται η πληροφορία ότι εάν γίνουν εκλογές μετά τη λήξη του 18μήνου, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την σειρά εκλογής και θα γίνουν ριζικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της Ν.Δ. εξελίσσεται σύγκρουση με αφορμή την καταγγελία της Εισαγγελέως Εφετών Γ. Τσατάνη για παρέμβαση στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Η Ν.Δ. που εγείρει συνολικά θέμα παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και στις ανεξάρτητες αρχές, σχεδιάζει να θέσει ζήτημα συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής.

Στην υπόθεση, μήλον της έριδος είναι ο Δ. Παπαγγελόπουλος, στον οποίο έχουν επιτεθεί ο Χαρ. Αθανασίου και οι Αδ. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης, ενώ οι καραμανλικοί έχουν ως «οδηγό» τον Νικ. Κακλαμάνη που προειδοποιεί πως οποιαδήποτε απόφαση για εξεταστική πρέπει να ληφθεί δια ψηφοφορίας στην Κ.Ο.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα